Vehbi Orakçı`dan Müjde! AREV Üniversitesi Geliyor

AREV Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı önümüzdeki yıl Beylikdüzü`nde bir Vakıf Üniversitesi açılacağı müjdesini verdi

BEYLİKDÜZÜ 16.10.2012 23:41:00 0
Vehbi Orakçı`dan Müjde! AREV Üniversitesi Geliyor

AREV (Aras Marmara Eğitim Vakfı) nın insanlarımızı farklı konularda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla her ay periyodik olarak tertiplediği programın bu ayki konuşmacısı Prof.Dr.Ramazan Ayvallı "Eğitim ve İnsan" konulu bir konferans verdi.

 

Salonu dolduran davetlilerin ilgi ve dikkatle dinlediği konferans öncesinde bir konuşma yapan AREV Kurucular Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, vakıf çalışmalarına değindi ve önümüzdeki yıl Beylikdüzü ilçesine bir vakıf Üniversitesi açılacağı müjdesini verdi. Vakıfların eğitimdeki büyük rolüne değinen Orakçı, kendisinin öğrencilik yıllarında vakıf yurtlarında kaldığını belirtti "vakıf yurtları olmasaydı belki de ben eğitimimi devam ettiremez şu anki konumuma gelemezdim.  Eğer ki Vehbi Orakçı, gerek Türkiye gerekse yurtdışında inşaat sektöründe söz sahibi olmuş ise, bunu da vakıflara borçludur." dedi. 2011-2012 öğrenim yılında AREV tarafından 60 öğrenciye burs verildiğini, 2012-2013 öğrenim yılında bu sayının artarak 200 lere, hatta 300 lere varmasını hedeflediklerine değinen Orakçı; İngilizce, Arapça, Rusça, hitabet, diksiyon, hat sanatları başta olmak üzere birçok ücretsiz kursların başlatıldığını da sözlerine ekledi.

Orakçı' nın konuşmasının ardından konferansında Prof.Dr.Ramazan Ayvallı, Türkiye ve Avrupa ülkelerinde nüfusa göre okuyanların sayılarını karşılaştırarak, Türkiye'nin devasa bir eğitim ordusuna sahip olduğunu vurguladı.Ayvallı, ayrıca vakıfların Osmanlılar zamanında ne denli önemli olduğunu örneklerle belirtti ve AREV kurucular kurulu Başkanı Vehbi Orakçı başta olmak üzere yönetim kurulundaki görevlileri tebrik ederek, yapılan bu işin hayırlara vesile olmasını diledi, "her platformda bana düşen bir görev olursa yapmaya her zaman hazırım" dedi. Ayvallı, bölgeye kazandırılması planlanan Vakıf Üniversitesi açılacağı haberinin çok büyük bir müjde olduğunu, kendisinin de tıpkı Vehbi Orakçı gibi vakıf yurtlarında kalarak eğitimini tamamladığından, bu tarz çalışmaları son derece faydalı bulduğunu da sözlerine ekledi. Konferansın bitmesinin ardından davetliler, Prof.Dr. Ramazan Ayvallı ile bir hatıra resmi çektirebilmek için sıraya girdiler.