Vehbi Orakçı da Gazetecileri Unutmadı

İstanbul 3.Bölge yerel basın mensupları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle AREV ve Marmara Müh.Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı`nın davetlisi olarak kahvaltıda biraraya geldi.

BEYLİKDÜZÜ 14.01.2017 15:25:21 0
Vehbi Orakçı da Gazetecileri Unutmadı

Beylikdüzü Belediye eski Başkanı, AREV ve Marmara Mühendislik Yapı A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Yük.Müh.Vehbi Orakçı İstanbul 3.Bölgede görev yapan yerel basın mensupları ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kahvaltılı programda biraraya geldi.

Akademia Center İş Merkezi'nde İbrahim Erdem Karabulut'un işletmeciliğini yaptığı Cafe Serim2 Cafe' de gerçekleşen programda bir konuşma yapan Vehbi Orakçı, basın mensuplarına " Basın susmamalı, sizlere çok daha özgürce çalışabileceğiniz ortamlar dilerim" dedi.

Vehbi Orakçı, konuşmasına şu sözleriyle devam etti:

"Gazeteciler toplumda dördüncü güçtür.bu anlamda zaman zaman karar mekanizmalarına yol gösterir. Zamanınızı ayırıp geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Kalemiyle, kelamıyla aydınlanmamız için geleceğimiz için özel ve anlamlı uğraşlar veriyorsunuz. Hepinizi imkanlarım ölçüsünde takip ediyorum. Bu anlamda belli gruplara hizmet etmeden, inandığınız doğruların peşinden gittiğinizi gördüğümde de tabi ki  çok mutlu oluyorum. Gazeteci topluma ayna tutan bir mekanizmadır. Gazeteciler eleştirileri ve yorumlarıyla bizlere katkı sağlıyor. Biliyoruz ki toplumda karar verenlerin, zaman zaman süreç içerisinde yorulması, oyundan düşmesi ve motivasyon kaybı yaşaması riski var. Bu risklere karşı siz gazetecilerin, karar vericilere bir ayna tutması ülkemiz için büyük bir kazanım olacaktır"

Avrupa’da medya mensuplarının saygınlıkla karşılandığını ifade eden Orakçı, susan bir medyanın ülkeye hiçbir katkısının olmayacağından söz etti ve bu konuda “Ben Avrupa’ya gittiğim zaman her zaman basının gücünü ölçerim. Basının hem kamu kurumları hem de sivil otorite tarafından ne kadar saygıyla karşılandığına tanık oldum. İnşallah ülkemizde de bu anlamda gelişmeler olur. Basının, haberleriyle, emeğiyle, kurduğu ilişki ağıyla üretenleri ve etkenleri denetlediği, kontrol ettiği bir yapı oluşur. Bu da ülkemizin yararına olur. Susan bir ülke, susan bir yapının kazancı yoktur." dedi.

Konuşmasında projeleri konusundan da bahseden Orakçı, "İstanbul da farklı bölgelerde 25 şirketiz ve biz Beylikdüzü' nde siyasetten çok önce mesleğimizi icra ediyorduk.  Aynı zamanda son 4-5 yılda yurtdışında bir akım projeler yaptık.  Malum son Başika krizinden sonra siyasi atmosfer bize de yansıdı. Ülkemizin tüm şirketlerine dönük bir yaptırım uyguladılar. Şirketlerimiz mağdur edildi. Siyasi gerginlik bizzat bize yansıdı. Ancak son dönemde Irakla bir yumuşama sinyali aldık. Temennimiz olumlu yönde gelişmelerin gerçekleşmesi" dedi.