Vedat Uğurlu Kenan Balcı`ya Teşekkür Etti

Türkiye'nin tek Cruise Gemisi İşletmecisi ve Miray International CEO' su Vedat Uğurlu, binlerce deniz canlısını bünyesinde barındıran dünyada ve Türkiye Deniz Canlıları Müzesini ziyaret etti.

BEYLİKDÜZÜ 8.06.2020 19:56:00 0
Vedat Uğurlu Kenan Balcı`ya Teşekkür Etti

Beylikdüzü’nde bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin kurucusu Balıkçı Kenan Balcı ziyareti sırasında Cruise Gemisi İşletmecisi ve Miray International CEO’su Vedat Uğurlu’ya eşlik ederek müze hakkında bilgi verdi.

Yarım asırdır müze için binlerce balığı mumyaladıklarını belirten Kenan Balcı, “İlk bir hamsiyle balık müzemizin temelini attık.Küçücük hamsiden, devasa köpekbalıklarına, orkinoslara kadar bütün balıkları inci gibi işleyerek mumya haline getirdik. Çocuklarımıza gençlerimize bu müzeyi armağan ettik. Biz bugün varız, yarın yokuz. Ama yaptığımız eser yüz yıllarca yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz. Denizlerimizde, hangi balıklar var. Hangi balıkların nesli tükenmek üzere burada rahatça öğrenebilirler. Gelen vatandaşlarımız balıkları görünce tahtadan olduğunu zannediyorlar. Buradaki balıklar tamamen gerçek.’’ diye konuştu.

 

UĞURLU: ‘‘KENAN BALCI’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

Mumlayanmış birçok deniz canlısının Balıkçı Kenan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde bir arada görmekten mutluluk duyduğunu belirten Vedat Uğurlu, ‘‘Müze deyince heykel, antika ve tarihi eserlerin biraya toplandığı yerin akla gelirken, bu müzede ise mumyalanmış deniz canlıları sergileniyor. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi büyülendim. Ülkemize böyle değerli bir müze kazandıran Kenan Balcı’ya teşekkür ediyorum.’’ dedi.