Uyku bozukluğu sorun olmaktan çıkıyor

Büyükçekmece Belediyesi  tarafından düzenlenen “Horlama ve Uyku Apnesi” konulu seminer büyük ilgi gördü.

SAĞLIK 8.12.2016 20:08:51 0
Uyku bozukluğu sorun olmaktan çıkıyor

Büyükçekmece Kolan Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ayfer Ulçay ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nesrin Gök sunumda uyku bozukluğu ve uyku apnesinin önemini bilimsel veriler ışığında anlattı.

40 yaş üstü dikkat!

Konuşmacılar, uyku bozukluğunun ve uyku apnesinin uyku sırasında nefes durması ve durma süresinin 10 saniyeden fazla olması durumu olarak açıkladı. Bu durumun kilolu ve 40 yaş üstü kişilerde sıklıkla görüldüğünün altını çizen uzmanlar, apne belirtisi gösteren kişiler mutlaka bir uzmana gitmelidir dedi.

Horlamak artık sorun değil

Uzman doktorların bilgilerini paylaştığı seminer, uyku apnesi ve uyku bozukluğuna alınacak önlemler, çizilecek yol, neler yapılabileceği ve nasıl takip edileceği konuları soru cevap şeklinde devam etti.

Uzman doktorların vermiş oldukları faydalı bilgilerinden ötürü teşekkür eden, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi ve Kolan Hastanesi Başhekimi Dr. Önder Yüksel Eryiğit, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`e halk sağlığına verdiği önem için teşekkür etti. Etkinliğe Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Hakan Durmaz da bu tür etkinliklere devam edeceklerini açıkladı.