Uydudan Ucuz İnternet Geliyor!

Ucuz internet artık bir hayal değil! Resmi gazetede yayınlanan kararname ile uydudan ucuz internet çok yakında kullanıcıların hizmetine sunulacak!

EKONOMİ 13.08.2016 18:21:03 0
Uydudan Ucuz İnternet Geliyor!

İnternet fiyatları ülkemizde her dönemde yüksek olması ile çok eleştiriliyordu. Son dönemde, özellike 4.5G'nin hayatımıza girmesinden sonra firmaların bu konuda ortak güç olup hareket ettiklerine şahitlik etmiştik. Şimdi de uydudan ucuz internet için düğmeye basıldı.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği, yaptığı açıklamada uydu terminallerinden alınmakta olan telsiz ruhsat ve kullanım ücretlerininkaldırılması hakkındaki Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Genişbant uydu İnternet terminallerinden alınan ruhsat ve yıllık kullanım ücretleri, uydu İnternet hizmetinin yaygınlaşmasının önündeki en büyük engellerden biri. İnternet erişimi için diğer alternatif hizmetlerden alınmayan ancak sadece uydu hizmeti için alınan söz konusu ücretlerin aylık ücretin 10’unu oluşturuyordu.

TELKODER; yapılan değişiklik sayesinde, 10 bin abone ve 25 Milyon TL büyüklüğündeki uydudan genişbant İnternet erişimi pazarının, 1 yıl içerisinde 20 bin aboneye ve 50 Milyon TL’ye ulaşmasını beklediklerini, ilerleyen yıllarda da bu pazarda çok daha büyük artışlar olacağını öngörüldüklerini ifade etti.

Uydudan internetin yeni fiyatı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Bakalım yeni indirimli fiyatlar tüketicilere ne zaman yansıyacak?

KAYNAK: http://shiftdelete.net/uydudan-ucuz-internet-geliyor-74296