Ülkücülerden Makarios heykeline boyalı tepki

BEYLİKDÜZÜ 22.05.2017 22:49:09 0
Ülkücülerden Makarios heykeline boyalı tepki
19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun birlikte açtığı heykel Ülkü Ocakları mensupları tarafından protesto edildi, Başpiskopos Makarios'un yüzü kırmızıya İngiliz Valisinin yüzü ise siyaha boyandı.
 
Bir grup ülkücü ile heykelin önüne gelen İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım bir açıklama yaptı. Konuşmasında heykeli göstererek, Kıbrıs Türklerine büyük bir hakaret yapıldığını savunan Ahmet Yiğit Yıldırım, "Bunun sanatla bir ilgisi yok. Sanat adı altında Türk düşmanlığı vardır. Sanat bu işin kılıfıdır. Bu heykel buradan kalkmalı" dedi.
 
 
"Makarios gibi elinde onlarca Türk’ün kanı bulunan bir adamın heykelini yapmak tek kelimeyle gaflettir" diyen Yıldırım, "Bilinçli yapılmışsa da ihanettir. Hele hele sayın Kılıçdaroğlu’nun 19 Mayıs'da açılışını yapması çok vahimdir” ifadelerini de kullandı.
 
Kıbrıs'ta Türklere yapılan işkence ve zulümlerin fotoğraflarını gösteren ülkücüler "Kıbrıs Türktür Türk kalacak" sloganları attılar, Makarios'un yüzünü kırmızıya İngiliz Valisinin yüzünü de siyaha boyadılar ve ayrıldılar.
 
"AÇILIŞI KILIÇDAROĞLU YAPMIŞTI ÜLKÜ OCAKLARI DA KAPANIŞI YAPTI "
 
Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türk katili Makarios'un heykelininin açılışını Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığını, kapanışı ise Ülkü Ocakları'nın yaptığını söyledi.