TÜRKİYE`YE ÖRNEK OLDUNUZ

"Ata`mızın izinde, laik, demokratik, hukuk devletinin yılmaz bekçileriyiz. Hepimiz birer Zübeyde Ana`yız" sloganıyla Anneler Günü kutlamasına katılan Büyükçekmeceli anneleri kutlayan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Türkiye`ye örnek bir görüntü veren, ç

BÜYÜKÇEKMECE 9.05.2016 11:21:25 0
 TÜRKİYE`YE ÖRNEK OLDUNUZ

Anneler Günü Büyükçekmece`de bir dizi etkinlikle kutlanırken, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçenin tüm mahallerini gezerek en yaşlı anneleri evlerinde ziyaret etti.

"Hepimiz Zübeyde Hanım`ız"

Büyükçekmece Belediyesi, Anneler Günü'nde anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Sinanoba Mahallesi Büyük Atatürk Parkı`nda, Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Orkestrası tarafından verilen konser eşliğinde anlamlı günlerini kutlayan annelerin tek tek ellerini öpen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, onlara çiçek takdim ederek Anneler Günü'nü kutladı. Etkinliklere, Büyükçekmece Genç Anneler Platformu`nun kıyafetleri ve mesajları damgasını vurdu. Üzerinde Atatürk`ün annesi Zübeyde Hanım`ın portresi bulunan şallarla, dev bir Zübeyde Hanım portresi önünde kurulan platformun üzerinde bir araya gelen yüzlerce Büyükçekmeceli kadın; "Hepimiz birer Zübeyde Hanım`ız. Ata`mızın izinde, laik, demokratik, hukuk devletinin yılmaz bekçileriyiz" mesajını verdi. Büyükçekmece Genç Anneler Platformunu kutlayan Başkan Akgün; "Türkiye`ye örnek bir görüntü veren Türkiye`ye anlamlı bir mesaj veren siz değerli annelerimizin ve sizin şahsınızda bütün dünya annelerinin günü kutlu olsun, ellerinden, gözlerinden öpüyoruz" diye konuştu. " Bu millet buna asla müsaade etmez" Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Laik Türkiye Cumhuriyeti`nin sonsuza kadar yaşatılacağının altını çizerek; "Bizim siyasetimiz sadece laik Türkiye Cumhuriyeti`nin geleceği içindir. Onun dışında siyasetimiz olamaz. Bizim siyasetimiz Atatürk`ün göstermiş olduğu aydınlık yolda yürüyerek çağdaş medeniyet düzeyine ulaşmak içindir . Hiçbir akıl, hiçbir zeka, düşünebilen hiçbir insan laiklikten, laik Türkiye Cumhuriyeti`nden ve laik parlamenter sistemden vazgeçemez. Hangi inanca sahip olursam olayım ibadet ve düşünce özgürlüğümü sağlayan laiklik ilkesi üzerinde hiç kimse ama hiç kimse kendi fikirlerini topluma kabul ettirmek için empoze edemez. Tarihte bu nu reddeder, toplumda reddeder. Bu millet buna asla müsaade etmez".

"Annelerimizi şükranla andık"

Annelerin insan hayatında çok önemli varlıklar olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'de, Büyük Atatürk Parkı'nda, büyük Atatürk'ü dünyaya getiren, onun Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmasına vesile olan Zübeyde Hanımı anarak ve annelerimize Fatiha okuyarak ilk Anneler Günü kutlamasını yaptık. Arkada gördüğünüz gibi Zübeyde hanımın resmini taşıyan yüzlerce anne ile beraber Anneler Günü kutlamasını, ilk ayağı olarak sabahın erken saatlerinde başlattık. Anlamlı bir tablo ortaya çıktı. Bu ülkenin bu günlere gelmesinde emeği olan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, padişahlar, komutanlar, devlet adamlarımız, kimler varsa onların doğmasına vesile olan annelerimizi şükranla andık. Bütün annelerimizin ellerinde öpüyoruz, onlara sağlıklı bereketli uzun ömürler diliyoruz. Daha nice Anneler Günü'nde annelerimizle buluşmayı yüce Allah'tan Diliyoruz” diye konuştu. Annesini unutmadı Büyük Atatürk Parkı`ndaki etkinliklerin ardından Büyükçekmece`nin en yaşlı annelerini evlerinde ziyaret ederek Anneler Günü`nü kutlayan Başkan Akgün, günün sonunda da annesi Ayşe Akgün`ü de ziyaret edip elini öptü. Düzenlenen etkinliklere, Büyükçekmece Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.