Türkiye Birincisi Berkay Uzay Bilimci Olmak İstiyor

Beylikdüzü`nden gün geçmiyor ki bir başarı hikayesi çıkmasın.

ARŞİV 21.05.2015 16:02:37 0
Türkiye Birincisi Berkay Uzay Bilimci Olmak İstiyor

En son Türkiye genelinde yapılan Seviye Tespit Sınavı'nda rakiplerini sollayarak tüm 5. Sınıflar arasında 1.lik elde eden Berkay Kurnaz, kendisini evinde ziyarete gelen Beylikdüzü Belediyesi yetkililerine hedeflerini ve başarısının sırlarını anlattı.

 

Dersi Derste Öğrenmek En Doğrusu

Doğa Koleji 5. Sınıf öğrencisi ve aynı zamanda öğrenci meclisi başkanı olan Berkay Kurnaz, Türkiye çapında böyle bir derece elde etmesinin kendisini ve ailesini çok mutlu ettiğini söyleyerek, sonuçları ilk duyduğunda sevinçten çığlık attığını ifade etti. Kurnaz, dersin mutlaka derste dinlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, "İnternet ya da tabletler aracılığıyla öğrenilen konular yeterli olmuyor. Öğretmenlerimizi ders esnasında can kulağı ile dinlemeliyiz" dedi. Kurnaz, ayrıca yaşıtlarının oyuncak alışkanlıklarına bir türlü yakın olamadığını ve bilim konularının çok ilgisini çektiğini söyledi. Gelecek hedefinden de bahsederek, "Ben bir uzay bilimcisi olmak istiyorum" dedi.

 

"Oxford Üniversitesi'ni Hedefliyorum"

Küçük yaşına rağmen hedef ve hayalleri çok net olan Berkay Kurnaz, şimdiden okuyacağı lise ve üniversitenin de neresi olacağını belirlemiş durumda. Kurnaz, Liseyi Robert Koleji'nde, Üniversiteyi de Oxford Üniversitesi'nde okumak istediğini dile getirdi. Boş zamanlarında oldukça bol bol araştırma yaptığını ve kitap okuduğunu söyleyen Kurnaz, hobi olarak basketbol ve yüzmeyi de sevdiğini belirtti.

 

Yapılan zeka testlerinde üstün zekalı kategorisinde yer alan Berkay Kurnaz, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da bir öneride bulundu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: "Beylikdüzü'nde başarılı çocukların bir araya gelip buluşabilecekleri, fikir yürütüp çeşitli konularda buluş yapabilecekleri dernek tarzında bir platform kurulsun isterdim"

 

Başarısından dolayı Kurnaz'ı tebrik eden Başkan İmamoğlu, minik Berkay'ı 19 Mayıs kutlamaları esnasında sahneye davet ederek, Beylikdüzü'ne büyük bir gurur yaşattığını belirterek kendisine plaket verdi ve başarılarının devamını diledi.