Türk Belediyeciliği İflasın Eşiğine Geldi

12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında çalışmalarını sürdüren Büyükçekmece Belediyesi, 60 yıldır Yerel Yönetim üzerine çalışma yapan Prof. Dr. Ruşen Keleş`in konuşmacı olarak katıldığı söyleşi programı düzenledi.

BÜYÜKÇEKMECE 19.10.2015 03:55:13 0
Türk Belediyeciliği İflasın Eşiğine Geldi

Kente Adanmış Bir Ömür

41 yıldır yerel yönetimler üzerin çalışma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 60 yıllık yerel yönetimler ve demokrasiye büyük katkı sağlayan Keleş'e "Kent Bilimine adanan Bir Ömür" ödülünü takdim etti.

 

Ödül töreni sonrası bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün,'"en 41 yılımı yerel demokrasiye verdim. Yerel demokrasi anlayışının içine girdiğim günden bu yana benim ve benim gibi birçok belediyecinin yetişmesine vesile olan hatta, kitaplarıyla şehircilik bilgimizi halen doldurmaya çalışan Prof. Dr. Ruşen Keleş'e "Kente Adanmış Bir Ömür" adı altında bir ödül verdik" dedi. 

 

'Belediyeler can çekişiyor"

 

2005 yılında çıkartılan Belediye Kanunu, belediyelerin imkanlarını artırdığını ifade eden Başkan Akgün konuşmasını şöyle sürdürdü: "Belediyelerin yetkilerinin artığı günden bu yana, artan kanunlar karşısında belediyelerin gelirini arttıran bir kanun çıkmadığından dolayı belediyeler artık can çekişiyor duruma gelmiştir. Türk Belediyeciliği iflasın eşiğine gelmiştir. Ben Türkiye Belediyeler Birliği yönetim kurulu üyesi olarak ve en önemlisi 40 yıllık bu iş içinde olan Hasan Akgün olarak bunu en iyi bilen ve en iyi yaşayanlardan bir tanesiyim. Bu yüzden iflasın eşiğine gelmiş belediyelerin tekrar ayağa kalkıp halka hizmet eder hale gelmesi için seçimlerden sonra oluşan hükümetin kapısında ısrarla bu kanunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.?"