Tarık Akan İçin Gözyaşları Sel Oldu

Yakalandığı akciğer kanserine 66 yaşında yenik düşerek hayatını kaybeden Tarık Akan, son yolculuğuna uğurlandı.

KÜLTÜR-SANAT 18.09.2016 11:33:00 0
Tarık Akan İçin Gözyaşları Sel Oldu

Tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde önceki gün vefat eden sinema sanatçısı Tarık Akan için ilk tören Muhsin Ertuğrul Salonu'nda düzenlendi.

Saat 14.00 de başlayan programa eski eşi Yasemin Erkut, hayat arkadaşı Acun Günay, oğulları Barış Zeki ve Yaşar Özgür ile kızı Özlem Üregül, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sanatçılar Cüneyt Arkın, Aytaç Arman, Melike Demirağ, Suavi, Rutkay Aziz, İlyas Salman, Leman Sam ve Nuri Alço ve hayranları katıldı.

Birçok insanın kalabalık nedeniyle salona giremediği gözlenirken Nebil Özgentürk'ün hazırladığı ve Mümtaz Sevinç'in seslendirdiği "Bir Yudum İnsan" adlı belgeselin ardından Akan'ın kızı Özlem Üregül, Bakırköy Taş Mektebi Müdürü Ali Akdoğan, Tarık Akan'ın yakın arkadaşı Zeki İrfanoğlu, yazar Ataol Behramoğlu ve Rutkay Aziz birer konuşma yaptılar.

Törende konuşan Özlem Üregül, 120 ye yakın film dizi ve belgeselde rol alan babasının, işi ve şöhretine rağmen, çocuklarıyla hiç aksatmadan, onlar arasında ayırım yapmadan tüm sevgisiyle ilgilendiğini söyledi.

Piyanist Fazıl Say; Melike Demirağ, Hüseyin Turan, Suavi ve Zülfü Livaneli'nin birlikte seslendirdiği "Yiğidim aslanım burda yatıyor" şarkısına piyanosuyla eşlik etti.

BAKIRKÖY' DE ONBİNLER SEVGİ SELİ OLUP AKTI

Teşvikiye Camii'nde onbinlerce insanın ikindi namazına müteakip kılmış olduğu cenaze namazının ardından sokak ve caddeleri dolduran onbinlerce insanın katıldığı ve "Türkiye layıktır layık kalacak", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları eşliğinde Bakırköy'e getirilen Tarık Akan'ın cenazesi Zuhuratbaba Mezarlığı'ndaki Aile Kabristanlığı'na defn edildi.