Sivaslılar Madımak Aşı Yedi

Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği hemşehrilerini biraraya getirerek "MADIMAK AŞI" ikramında bulundu

KÜLTÜR-SANAT 23.05.2016 01:13:31 0
Sivaslılar  Madımak Aşı Yedi

Kısa adı BEYSİVDER olan Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin düzenlemiş olduğu programda davetlilere folklor gösterisi eşliğinde Sivas yöresine özgü "MADIMAK AŞI" ikramı yapıldı.

 

BAŞKAN HALİT TUNA " MADIMAK GARİBANIN SOFRASI "

Beylikdüzü Yakuplu Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen program, BEYSİVDER Başkanı işadamı ve siyasetçi Halit Tuna'nın yapmış olduğu konuşmayla başladı.

Sözlerine "bayrak,namus ve vatan için toprağa düşmüş şehitleri rahmetle anıyorum ve gazilere de şifalar diliyorum" şeklinde başlayan Tuna, beş yıl önce kurulan BEYSİVDER' in şimdiye kadar yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Konuşmasının büyük bir bölümünde Sivas'ın meşhur yemeğinden söz eden Başkan Tuna "Garibanın sofrası olarak" nitelendirdiği "MADIMAK" hakkında şunları söyledi: "Madımak aslında bizim gerçekten en önemli bir tadımızdır. Madımak sadece bir yemek değildir. Madımak örftür, kültürdür, değerdir, toplumsal mutabakattır. Bu algı üzerinden yaşanan hadiseyi ortadan kaldırmak için de biz bu sene ilk defa düzenlediğimiz bu etkinlikte madımak ikramı yapıyoruz. Madımağın lezzetini, tadını bugün burada siz değerli dostlarımızla paylaşmaktan son derece mutluyuz."

 

" MADIMAK'IN SİVAS İLE BİR İLGİSİ YOKTUR "

Başkan Tuna 1993 yılında Sivas'ta meydana gelen katliam olayıyla ilgili üzüntülerinden de söz ederek " Madımak olayının Sivas ile bir ilgisi yoktur ve Madımak isminin ise bu şekilde anılması ise en çok bizleri yaralıyor. Analarımız eşlerimiz tarladan eve geldiğinde evde yemeği yoksa hemen gider biraz madımak toplar, toplanan madımağı pişirir ve aş olarak ailecek yer. İşte madımak bizim aşımız, madımak bizim geleneğimiz, madımak göreneğimiz, öz kültürümüzdür. Madımağın başka başka biçimlerde anılmasını, yazılmasını artık istemiyoruz. Otelin ismi ile madımağımız lütfen birbirine karıştırılmasın."

 

BAŞKAN HANDAN TOPRAK TEŞEKKÜR ETTİ

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak da yaptığı konuşmasında Sivaslı hemşehrileriyle birarada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi, bu buluşmayı gerçekleştiren BEYSİVDER Başkanı Halit Tuna'ya ve dernek yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti, başarı dileklerinde bulundu. Beylikdüzü Belediyesi Başkan Vekili Ömer Şatır,Gürpınar eski Başkanı Velittin Küçük,Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, muhtarlar, iş ve siyaset dünyasından bazı isimler ve STK temsilcileri de bu buluşmada Sivas'a özgü "Madımak" aşının lezzetine bakma fırsatı buldular.

Program ile ilgili diğer fotoğrafları sitemizin FOTO GALERİ bölümünü ziyaret ederek görebilirsiniz.