SİVAS KONGRESİ`NİN 97. YILDÖNÜMÜ BEYLİKDÜZÜ`NDE KUTLANDI

Türkiye tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Sivas Kongresi'nin 97. yıldönümü Beylikdüzü Belediyesi 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları'nda kutlandı

BEYLİKDÜZÜ 6.09.2016 09:59:10 0
 SİVAS KONGRESİ`NİN 97. YILDÖNÜMÜ BEYLİKDÜZÜ`NDE KUTLANDI

Beylikdüzü Sivaslılar Derneği (BEYSİVDER) ile birlikte düzenlenen programda Başkan Ekrem İmamoğlu, “Sivas Kongresi’nde tam bağımsız Türkiye, Misak-ı Milli sınırlarına sahip çıkma ve milli birlik içinde yaşamak vardır.” dedi. Gecede sahneye çıkan Sanatçı Hüseyin Turan gönül tellerini titreten türküler söyledi. 

Tarihi ve özel günler için de programların düzenlediği Beylikdüzü Belediyesi 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın içerisinde bu kez de Sivas Kongresi’nin 97. yıldönümü Beylikdüzü Sivaslılar Derneği ile birlikte kutlandı. Aynı zamanda Dünya Sivaslılar Günü olarak da kabul edilen gün için Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet’in müjdecisi ve önsözü olan Sivas Kongresi’nde tam bağımsız Türkiye, Misak-ı Milli sınırlarına sahip çıkma ve milli birlik içinde yaşamak vardır. Bize bütün bu felsefeyi kazandıran Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.” dedi. 

“Çok Kültürlü Olmak Bize Rengarenk Bir Mozaik Sunar”

Gecede, Çardak Altı Sohbetleri’ne konuk olan yazarlar İskender Pala, Mario Levi ve Ahmet Ümit “Bizim Büyük Zenginliğimiz: Anadolu’nun Kültürel Çeşitliliği” başlığı ile ilçe halkına kıymetli bilgiler verdi. Ahmet Ümit, “Avrupa Birliği düşüncesi bu topraklarda 2 bin yıl önce doğdu. Çok kültürlü olmak bize rengarenk bir mozaik sunar” dedi, bu çeşitliliği sanata aktarabilmenin çok değerli olduğunun altını çizdi. Bize düşen hazine sandığı gibi, güzelliklerle dolu olan Türkiye’yi bütün zenginliğiyle yaşamak” diyen İskender Pala’ya, Mario Levi de, “Son günlerde yaşananlar çok acı ve hala acılarımız devam ediyor. Fakat ülkenin geleceğinden ümitliyim” diyerek destek verdi.