Sivas Kongresi`nin 95.Yılı Beylikdüzü`nde Coşkuyla Kutlandı

ARŞİV 5.09.2014 15:52:00 0
Sivas Kongresi`nin 95.Yılı Beylikdüzü`nde Coşkuyla Kutlandı

Beylikdüzü Belediyesi Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında tarihi günleri unutmuyor. T

ürkiye tarihi açısından büyük öneme sahip olan 4 Eylül Sivas Kongresi'nin yıldönümü, Beylikdüzü?nde kutlandı. Programda, aynı zamanda Beylikdüzü Sivaslılar Derneği'nin başlattığı ve bu yıl 3.sü düzenlenen 4 Eylül Dünya Sivaslılar Günü de ilk kez açık alanda kutlandı.  

 

Sivas Kongresi gösterimi büyük beğeni topladı  

İlk olarak sabah saatlerinde Beylikdüzü Belediye binası önündeki Atatürk Büstüne çelenk koyulmasıyla başlayan program daha sonra Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kokteyl ile devam etti. Ardından Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları etkinlik alanında Sivas Yöresi Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle startı verilen kutlama programı, daha sonra Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve BEYSİVDER Başkanı Halit Tuna'nın günün anlam ve önemini içeren konuşmalarıyla devam etti. Sunuculuğunu ünlü sunucu Korhan Abay'ın yürüttüğü programda, Sivas Kongresi'nin tarihi sürecinin canlı anlatım ile gösterilmesi vatandaşlardan büyük beğeni topladı.  

"Sivas Kongresi bir milletin uyanışıdır"  

 

"Sivas Kongresi bir milletin uyanışıdır" diyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk tarafından Sivas Kongresi'nde alınan kararlar ile sürdürdü. İmamoğlu, "Bu milleti ancak kendi iradesi yönetebilir, başka kimse yönetemez. Misak-i Milli sınırları içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz" diyerek böyle bir ecdadın torunları olmaktan onur duyduğunu ifade etti.  

 

Bu yıl ilk kez açık alanda yapıldı  

BEYSİVDER Başkanı Halit Tuna ise, "Bugün tarihi bir günü kutluyoruz. 3 yıl önce BEYSİVDER olarak 4 Eylül'!ü Dünya Sivaslılar Günü ilan etmiştik. Bu yıl sizlerle birlikte ilk kez açık alanda kutluyoruz. Sivas Kongresi'!nin 95.Yılı hepimize kutlu olsun" diye konuştu. Program, Sivaslı Sanatçı Cengiz Özkan'ın seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla sona erdi.