Sinop Kültür Evi`nin temeli atıldı

Esenyurt Belediyesi tarafından İstanbul?un birçok semtinde yaşayan Sinoplu vatandaşların bir araya gelmelerini sağlayarak; sosyal, kültürel ve çeşitli alanlarda etkinliklere ev sahipliği yapması planlanan Sinop Kültür Evi?nin temeli atıldı.

YURTTAN 3.04.2017 22:50:22 0
Sinop Kültür Evi`nin temeli atıldı

Tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından mehter takımının seslendirdiği marşlar ve Sinopluların yöresel halkoyun ekibinin gösterisi vatandaşların beğenisini kazandı. Törende protokol üyeleri kültür evinin temelini atan tuşa hep birlikte bastı. Kültür evinin temeli dualar eşliğinde atılırken, çalışmalarının birlik ve beraberliği güçlendirmeye yönelik olmasına dikkat çekildi.

Kadıoğlu “Bir ve birlikte olduktan sonra hiç kimseden korkmayız”

Temel atma töreninde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise,  Esenyurt'a her alanda hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Sinoplu hemşehrilerimin heyecanını görüyorum. Sinopluların birlik ve beraberliğini görüyoruz. Zaten ayrılıkta zahmet vardır, bir olmada rahmet vardır. Siz şimdi rahmete koşuyorsunuz. Bizler,650 yıl dünyaya hüküm süren ecdadın torunlarıyız, bir ve birlikte olduktan sonra hiç kimseden korkmayız. Yeni sistem ile birlikte artık bu ülkede koalisyonlar dönemi sona eriyor, millet hem cumhurbaşkanını hem de meclisini kendi seçecek. Çift başlılık ortadan kaldırıyor. Bundan sonra millet ne derse o olacak. Patron tamamen millet olacak. 16 Nisan'da da hep beraber rahmete koşacağız. 'Evet' diyeceğiz" diye konuştu. 

Ersoy “Sinoplular referandumda gerekli cevabı verecektir”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sinopluların her güzelliği hakettiklerini belirterek, "Sinoplular Birliğin, beraberliğin, dayanışmanın ne demek olduğunu çok iyi bilirler. Sinoplular referandumda gerekli cevabı verecektir. Bu vesileyle, hem derneklerimizin birleşmesinde hem de bu kültür evinin yapımında Belediye başkanımız Necmi Kadıoğlu'nun bu hassasiyetine, duyarlılığına ve Sinoplu’ya gösterdiği sıcak ev sahipliğine canı gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Katılımcılar

Esenyurt Belediyesi tarafından İstanbul’un birçok semtinde bulunan Sinoplular için tahsis edilen Sinop Kültür Evi’nin temel atma töreni Esenyurt Battalgazi Mahallesinde gerçekleştirildi. Törene; Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt, Sinop Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, AK Parti Esenyurt ilçe Başkanı Şenay Değer ve çok sayıda vatandaş katıldı.