Selvinaz Güneş "Hizmet İçin Yola Çıktım"

Barış Mahallesi Muhtar Adayı Selvinaz Güneş, muhtarın birinci görevinin mahallesindeki problemleri yukarıya taşımak olduğunu belirterek, "Bunu da başarıyla yapacağıma inanıyorum. İnandığım için de bu yola çıktım. "dedi.

BEYLİKDÜZÜ 6.02.2019 19:26:00 0
Selvinaz Güneş

 

Güneş, muhtarlığa aday olmasının nedenlerini şöyle açıkladı: “Çok iyi bir dinleyiciyimdir. Muhtar adayı olmadan önce de insanlara yardım etmeyi seven bir kişiyim. Çözüm odaklı bir kişiliğim var. Yoksa nasılsa emekliyim der evimde oturmayı tercih ederdim. İnsanların sorunlarını çözmeyi seviyorum. ”


Milli Eğitim Müdürlüğü' nden memur emekli Selvinaz Güneş, 31 Mart 2019 seçimlerinde muhtar seçilmesi halinde Barış Mahallesi’nin bütün sorunları süratle üst mercilere ileteceğini ve çözüme kavuşması için sonuna dek takip edeceğini söyledi. Muhtarın birinci görevinin mahallesindeki problemleri yukarıya taşımak olduğunu vurgulayan Güneş, “Bunu da başarıyla yapacağıma inanıyorum. İnandığım için de bu yola çıktım. ” dedi.

“ÇOK İYİ BİR DİNLEYİCİYİM”

Güneş niçin muhtar adayı olduğu konusunda ise  “Çok iyi bir dinleyiciyimdir. Muhtar adayı olmadan önce de insanlara yardım etmeyi seven bir kişiyim. Çözüm odaklı bir kişiliğim var. Yoksa nasılsa emekliyim der evimde oturmayı tercih ederdim. İnsanların sorunlarını çözmeyi seviyorum. ” ifadeleriyle açıklayan Güneş,   “Emekli olduktan sonra ev yemekleri restoranı açtım, ticaretle uğraştım. İnsanlarla ilişkilerim güzel olduğu için muhtar olmaya karar verdim. Bunu da çok iyi yapacağıma; insanların sorunlarını yukarıya taşıyacağıma ve çözüme kavuşmasına vesile olacağıma inanıyorum. Kısacası kendime güveniyorum. ” diye konuştu.


“KADININ GÜCÜ PROJEM SEÇİLMESEM DE DEVAM EDECEK”

Muhtar seçilemese de sosyal sorumluluk içerikli farklı projeleri bulunduğundan söz eden Güneş, bu konuda şunları anlattı: “Kadın dayanışması olarak insanların evlerine ekmek götürmelerine vesile olacak bir yer açmaya karar verdim. Evde oturan kadınların kendi emeklerini sergileyecekleri ortam oluşturdum. Muhtar seçilsem de seçilmesem de bu bir sosyal sorumluluk projesi olarak devam edecek.  Kadının gücü diye bir projem var. Kadının emeği, kadının yolu ve kadının başarısı esas olacak bu projede. Muhtar olsam da olmasam da bu projenin başında olacağım. Kadınlar en azından evlerine bir ekmek parası götürsünler. Bunu hangi oranda hayata geçirebileceğimizi hep birlikte çalışarak ve mücadele ederek göreceğiz. Ama kesinlikle kadınlarla bir yola çıkaracağız ve bu yolda başarıl olmak istiyorum. Belli bir kitle oluşturduk. Onlara projeden söz ediyorum. ”


“MUHTARLARIN PARTİSİ OLAMAZ”

Muhtarların partisi olmaması gerektiğini vurgulayan Güneş,  bu konudaki görüşlerini şöyle dile getirdi: “Herkesin siyasi düşüncesi kendinedir. Hiçbir partinin altına sığınmadan ve hiçbir partiyi arkamıza almadan bu yola çıktık. Ama ilerisinin bizi nasıl yönlendireceğini zaman gösterecektir. Kim bizimle ilgilenir ve sorunlarımızı çözerse onunla sıkı iletişim kurarım. Ancak kim kendini dev aynasında görürse babamın oğlu da olsa söyleyeceğimi söylerim.  Her zaman şahsımın değil mahallemin çıkarları ön planda olacak. Zaten mahallemde belli oranda tanınıyorum. İnsanlar beni seçildikten sonra daha iyi tanıyacak. Sosyal medyayı pek kullanmamamın sebebi, insanlarla yüz yüze iletişimi daha sevmemdir. İnsanlar tarafından tanındıkça beni diğerlerine anlatacaklar.”

Tokatlı olan, 18 yıldır Beylikdüzü’nde oturan ve üniversitede okuyan bir erkek evladı bulunan Güneş, diğer muhtar adaylarına da başarılar diledi.