SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

Sarıkamış Şehitleri, Beylikdüzü`nde ilk kez düzenlenen bir programda anıldı.

ARŞİV 27.12.2013 00:00:00 0
SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi' nde gerçekleşen anma töreni, 99 yıl önce Allahuekber dağlarında donarak can veren şehitler için yapılan saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

 

1914 yılında gerçekleşen Sarıkamış Harekatı sonrasında çekilen film ve fotoğraflar sinevizyon gösteriminden sonra Beylikdüzü Müftüsü Süleyman Küçük eşliğinde dualar okundu. Beylikdüzü İlçe Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Sarıkamış Harekatı'nın Türk tarihinde çok özel bir yeri olduğunu dile getirdi, vatanı için savaşmaya giden 90 binden fazla askerin, yoğun kış şartlarında karla soğukla mücadele ederek ve donarak şehit düştüğünü ifade etti. Kaymakam Demirkol, bu acı olayın unutulmaması ve belleklere kazınması; ayrıca herkesin gelecek nesillere de aktarmasının gerektiğini dile getirdi.

 

Beylikdüzü' nde Sarıkamış Şehitleri için ilk defa gerçekleştirilen programda KÜLSAT oyuncuları gösterilerinde izleyenlerin tüylerinin diken diken olmasına ve gözlerinin dolmasına etken olurken Bahri Tutkun da okuduğu şiirle alkış aldı. Beylikdüzü kurucu Belediye Başkanı Yük.Müh.Vehbi Orakçı,İlçe Emniyet Müdürü Özcan Yanmaz,Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşların katıldığı programda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yılında şehit olan tüm askerleri rahmetle andıklarını belirtti. Başkan Uzun, "Sarıkamış Harekatı, Türk Milleti'nin ve insanlığın yaşadığı ender ancak büyük acılardandır, adeta sözün bittiği yerdir. Tüm şehitlerimizi kalbimizde yaşatıyoruz" şeklinde konuştu. Beylikdüzü Kayak İhtisas Derneği Başkanı Metin Karayazı ise yaptığı konuşmada 22 Aralık 1914 yılında Allahuekber Dağları'nda, eksi 50 derece soğukta 90 binden fazla Türk askerinin düşmana tek kurşun atmadan çetin doğa şartlarıyla mücadelesini anlatırken duygulu anlar yaşandı.

Program Gazeteci Oğuz Cevher'in okuduğu Mehmet Emin Yurdakul'a ait " Ya Gazi Ol Ya Şehit" adlı şiirle sona erdi.