REİS FİLMİNİN GALASI YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın hayatından bir bölümünün sinemaya aktarıldığı "Reis" filminin galası yapıldı.

KÜLTÜR-SANAT 27.02.2017 15:12:00 0
 REİS  FİLMİNİN GALASI YAPILDI

TİM Maslak Center`da yapılan galaya Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Belediye Başkanlığı dönemlerini canlandıran oyuncu Reha Beyoğlu, çocukluğunu canlandıran Işık Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`ı canlandıran Özlem Balcı ve filmin diğer oyuncuları, İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile davetliler katıldı.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYORUM"

Yapımcılığını Kafkasör Film Akademisi`nin, yönetmenliğini Hüdaverdi Yavuz`un yaptığı filmin galası Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın doğum gününde yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ı canlandıran oyuncu Reha Beyoğlu galada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı.

"Bugün bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın doğum günü. Buradan Cumhurbaşkanımızın doğum gününü kutluyorum. Rabbim nice güzel senelere çıkmayı nasip eylesin. Başımızdan eksik eylemesin. Güzel bir proje oldu. Severek isteyerek çok detaylı bir şekilde elimizden gelenin en iyisini kameranın karşısında oynadık. Bu filmde Cumhurbaşkanımızın çocukluğu, belediye başkanlığı süreci ve şiirden dolayı cezaevine giriş süreci ele alındı. Ben de 93 sonrası ve cezaevine giriş sürecini canlandırdım. Türkiye Cumhuriyet`nde bir tane reis vardır. Onun da ismi Recep Tayyip Erdoğan`dır. Ben sadece Reis filminde Recep Tayyip Erdoğan`ı oynadım. Taklitçi değilim. Rabbim inşallah bu emeğimizin karşılığını gişe olarak dönüştürür." dedi.

"REİS FİLMİ PROPAGANDA FİLMİ DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın film hakkında ilk defa kez Haziran`da bir iftar yemeğinde karşılaştıkları esnada filmden haberdar olduğunu söyleyen Beyoğlu " Bizzat kendisinin söylediği, yapımcım, şahsım ve 11 yaşındaki Işık kardeşimle birlikte gittik yanına. Biz ayrıldıktan sonra afiş ve fragmanı görünce "Çok benzerini bulmuşsunuz. Bir an gençliğimi gördüm" gibi bir cümle kurması beni onure etti" ifadelerini kullandı. Siyaset içermeyen bir film yaptıklarını belirten Beyoğlu, "Bugün bir çok yerde özel yorumlar var. Propaganda ya da ısmarlama bir film değildi. Cumhurbaşkanımızın filme hiçbir müdahalesi olmamıştır" dedi.

OYUNCU ÖZLEM BALCI "HAYATIMDA GELEN EN GÜZEL TEKLİFTİ"

Filmde Emine Erdoğan`ı canlandıran oyuncu Özlem Balcı ise, "Hayatımda zannedersem bana gelen en güzel teklifti. Ben bu rolü kabul ederken hiç düşünmeden kabul ettim. İyi ki kabul etmişim, iyi ki böyle bir ortamdayım. Seyircimizin takdirine bırakıyorum. Filmi izleyelim görelim" dedi.

ÇOCUKLUĞUNU IŞIK YILDIZ CANLANDIRDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın çocukluğü rolünü canlandırmaktan mutlu olduğunu söyleyen küçük oyuncu Işık Yıldız, "Cumhurbaşkanımızın küçüklüğünü canlandırmak çok zor. Onun karakterine girmek, onun gibi olmak… Onun gibi olamam da, onun gibi olmaya çalıştım" şeklinde konuştu.