Reçeteye Yazılan En İyi İlaç Balık

Büyük, küçük herkesin yoğun ilgi gösterdiği Türkiye Deniz Canlıları Müzesi' ne ziyaretçi akını devam ediyor.

BEYLİKDÜZÜ 28.09.2021 11:45:00 0
Reçeteye Yazılan En İyi İlaç Balık
Esenyurt Mehmet Altun Öğrenci Yurdu hocaları ve öğrencileri müzeyi ziyaret etti. Yeni sezonun bol ve bereketli geçmesi içinde dua eden hocalar böyle eşsiz müzeyi Türkiye' ye kazandırdığı için müze kurucusu Balıkçı Kenan' a teşekkür etti. 
 
Beylikdüzü Balıkçı Kenan Tesisleri' nde bulunan ve girişi ücretsiz olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi hafız ve hocaları ağırladı. İçerisinde bin 500' ün üzerinde deniz canlısının bulunduğu müzeye ilgi yoğun. Ziyaret sırasında dev köpek balıkları, vatozlar ve orkinosları gören öğrenciler mumya balıklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 
 
DENİZLER BİRER MADEN
 
Denizlerimizin kıymetini bilmemiz gerektiğinin altını çizen müze kurucusu ve ünlü balıkçı Balıkçı Kenan: "Türkiye Deniz Canlıları Müzesi' ne dünyadan ve ülkemizden yoğun ilgi var. Özellikle gençlerimiz burada bulunan köpekbalıklarını, kılıçbalıklarını, dev vatozları görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Denizler bizlerin ekmeden biçtiğimiz tarlalarımız. Bu tarlalar bizden hiç bir şey istemiyor. Karşılığında binlerce çeşit balık veriyor. Bizim yapmamız gereken tek şey ise denizlerimize evimiz gibi temiz bakmak. Müzemizi halkımıza kazandırdık. Denizin ne kadar değerli bir yer olduğunu bilmeleri için balıkları mumyaladık. Bu madene özen gösterelim. Temiz tutalım" dedi. 
 
 
 
EN İYİ REÇETE BALIK
 
Balık mevsiminin açıldığını bu yıl bol ve bereketli geçeceğini tahmin eden usta balıkçı Balıkçı Kenan: "Hastalık mevsimine girdik. Hastalığın şifa kaynağı balık. Çünkü içinde hiç bir katkı maddesi yok. Doğal ilaç. En iyi reçete bu aylarda balık. Eczaneden acı ilaç almaya gerek yok. Haftada en az iki defa balık yiyin" şeklinde konuştu. 
 
BALIK DEMEK, SAĞLIK DEMEK
 
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en iyi yolu balık olduğunu söyleyen Balıkçı Kenan: "Hastalık mevsimindeyiz. Özellikle grip salgını başladı. Bağışıklık sistemimizi güçlendirecek en doğal şey balık. İçinde katkı maddesi yok. Doğal antibiyotik. Balık mevsimindeyiz. Fiyatlar da uygun. Halkımıza önerim hangi balık bolsa onu tercih etsinler. Birgün tava, birgün ızgara, birgün haşlama. Balığı çeşit, çeşit farklı, farklı yiyebilirler. Özellikle çocuklarımıza bol bol balık yedirelim. Balık demek sağlık demek" ifadesini kullandı.