Recep Erol `dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Geçtiğimiz dönem AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Recep Erol, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

BÜYÜKÇEKMECE 25.10.2019 10:31:32 0
Recep Erol `dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Büyükçekmece' nin sevilen siyasetçisi Recep Erol, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi ve Atatürk'ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözünü hatırlatarak herkesin bu doğrultuda çalışılması gerektiğini belirtti.

 

Recep Erol'un mesajı şu şekilde; 

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ

 

Osmanlı Devleti 1. Dünya savaşından yenik çıkmıştı. Dört yıllık bir savaş hem uzun hem yorucuydu. Sadece savaşın galiplerinin galip hukuku vardı.

Peki bizim kayıplarımız nelerdi?

En başta aydınlarımızı kaybettik, gençlerimizin çoğu şehit düştü. En iyi zanaatkarlarımız, çiftçilerimiz şehit düştü. Harbin içinde kaybettiklerimiz olduğu gibi kazandıklarımız da oldu, ÇANAKKALE gibi, Irak’ta KUTU’L  AMARE gibi. Fakat maalesef bu savaşta kaybedenler arasında idik. Mondros mütarekesi imzalandı ve ülkemiz işgal edildi. Tam da bu sırada Türk halkı buna dayanamadı ve Ege'de direnişler başladı sonra tüm yurtta. Osmanlı ordusunda bir kurmay subay vardı ki  Çanakkale’de, Filistin’de isim yapmış öne çıkmıştı. Yüreği vatan sevgisi ile dolu Mustafa Kemal zeki ve dahi bir insandı.

“TARİHİ KENDİN YAZIYORSAN TARİH SEN’İN ESERİNDİR” diyen şairin dediği gibi Türk halkı tarih yazmıştı. Bir Seyit çavuş, bir zeybeğin, bir DADAŞIN, bir GACALIN, bir adsız kahramanın attığı mermi bu savaşta destan olmuştu.

TÜRK halkı “tek” olmaya, “bir” olmaya, “birlik” olmaya ve en önemlisi ”biz” olmaya mecburdu ve bu zor şartlar altında bunu tıpkı Malazgirt' te, Miryokefalon’da olduğu gibi tekrar gerçekleştirdi.     Biliyordu ki  “ Muhtaç olduğu kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttu!”

İŞTE BU KAHRAMANLAR YAZMIŞ YURDUMUN DESTANINI …aynı 1071 de yazdığı gibi.

Nihayet 29 Ekim 1923 te Cumhuriyeti kurduk.

“Benim naciz vücudum elbet birgün toprak olacaktır fakat TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLALEBET PAYİDAR KALACAKTIR” düsturuyla çalışmalıyız. Çalışmak için istemeliyiz. İstemek içinse yurdumuzu sevmeliyiz. Hazinelerimizi ortak değerlerimizi korumalıyız.

Yurdumun tüm insanları tek vücud olmuş Sakarya, Dicle, Fırat olmuş.

Aynı düşmana akmış kardeş olmuş. Bu akışın önderi Mustafa Kemal ATATÜRK, meyvesi CUMHURİYET olmuş.

Bu duygu ve düşüncelerle CUMHURİYET BAYRAMIMIZI kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK  ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Mekanları cennet, ruhları şad olsun.

Recep EROL