Özgür basın güçlü demokrasinin teminatıdır

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ile ilgili bir mesaj yayınlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, özgür basının, özgür toplum ve güçlü demokrasilerin teminatı olduğunu ifade etti

BÜYÜKÇEKMECE 8.01.2016 10:43:02 0
Özgür basın güçlü demokrasinin teminatıdır

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 5953 sayılı Basın İş Yasası`nın 1961 yılında çalışan gazeteciler lehine 212 sayılı yasayla değiştirilmesinin yıldönümü olan 10 Ocak tarihinin "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlandığını hatırlatarak, şu mesajı yayınladı: "İş güvencesi ortadan kalktı" 212 sayılı yasanın çıkışından bugüne dek geçen 55 yılda siz değerli basın mensuplarının kazanımları büyük ölçüde budandı, iş güvencesi ortadan kalktı, toplu işten çıkarmalar artık günümüzde rutin olaylar olarak görülmektedir. Üzülerek söylemek gerekirse; bugün Türkiye`de basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve bireylerin temel hak ve özgürlükleri 55 yıl öncesinden daha geri durumdadır. Oysa unutulmamalıdır ki, özgür basın; özgür toplum ve güçlü demokrasilerin olmazsa olmazıdır,teminatıdır.

"İnancım tamdır"

Gazetecilerin düşüncelerini özgürce, baskı altında olmadan yazıp çizebildiği, düşüncelerinden dolayı özgürlüklerinin kısıtlanmadığı, basın özgürlüğünün önündeki bütün engellerin kaldırıldığı yeni bir dönem hepimizin ortak arzusudur. Siz gazetecilerin, dün olduğu gibi bundan sonrada halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını mesleğinizin ilkeleri çerçevesinde savunacağınıza olan inancım tamdır. Çalışan Gazeteciler Günü`nüzü kutluyor, yaşamını yitirmiş olan bütün gazetecileri rahmet anıyorum.