Özgecan Kültür Merkezi Açılıyor

Özgecan Kültür Merkezi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nde Beylikdüzü`nde açılıyor

BEYLİKDÜZÜ 4.03.2016 16:05:00 0
Özgecan Kültür Merkezi Açılıyor

Beylikdüzü Belediyesi, toplumsal bir farkındalık yaratma gayesiyle Marmara Mahallesi’nde yeni kazandırdığı Kültür Merkezine “Özgecan Aslan Kültür Merkezi” adını verdi. Özgecan Aslan Kültür Merkezi’nin açılışı ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Saat 12.30’da gerçekleşecek. Açılışa; Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Beylikdüzü Kent Konseyi ve Beylikdüzü Kırlangıç Bisiklet Spor Kulübü katılacak. 750 m2’lik bir örtü ile kapatılan bina, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve katılımcı kadınların tuttuğu bir kurdela ile açılacak.

 

Özgecan Aslan Kültür Merkezi, belediye yönetiminin kadına olan bakış açısının ve toplumda kadına verilen değerin nasıl olması gerektiğinin de iyi bir vurgusu. Toplam 1150 m2’ye sahip olan, bölgeye ve civar mahallelere de yeni bir kültür- sanat ortamı sunan Özgecan Aslan Kültür Merkezi içinde özellikle kadınlara yönelik kültürel ve sosyal faaliyetlere imkan verecek mekanlar tasarlandı. Merkezde, bayanlara yönelik pilates, aerobik, fitness salonu, açık ve kapalı etkinlik salonları, 5 adet sosyal - kültürel kurs salonu 100 kişilik konferans ve çok amaçlı salon bulunuyor. Bunun yanında, mevcut binaya ek olarak 180 mayrı kütüphane ve kafe tasarlanıyor.

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bugün Özgecan Aslan ismini her duyuşumuzda, kadına yönelik şiddeti, kadınların uğradığı haksızlık ve adaletsizlikleri hatırlıyor ve bunlara tüm kalbimizle isyan ediyoruz.  Özgecan Aslan ismi, yalnızca kadınların değil, erkeklerin ve bütün canlıların şiddetten uzak, özgür ve mutlu yaşamasını isteyen  bu ülkenin bütün vicdanlı insanlarını aynı duygu ve düşüncelerde birleştiriyor, buluşturuyor. Beylikdüzü Marmara Mahallesi'nde hizmete açıyor olduğumuz, Beylikdüzü Belediyesi Özgecan Aslan Kültür Merkezi de böyle anlamlı buluşmaların merkezi olacak. Kadınların sosyal hayata daha aktif ve özgürce katılmaları için yeni fırsatlar sunacak.” şeklinde konuştu.