"Oruç, Cehaletin Karanlığından Kurtulmaktır"

Sunay Akın, “Oruç tutmak, bilginin ışığını en tepeye alarak bilgisizliğin ve cehaletin karanlığından kurtulmaktır.” dedi

BEYLİKDÜZÜ 31.05.2018 00:09:00 0

Yaşam Vadisi’nde düzenlenen etkinlikte tarihte yaşanmış olayları ve günlük yaşamdan ilginç ayrıntıları, kendine has üslubu ile izleyicilere aktaran Akın, “Oruç tutmak, bilginin ışığını en tepeye alarak bilgisizliğin ve cehaletin karanlığından kurtulmaktır.” dedi.

 

Beylikdüzü'nde Ramazan etkinlikleri kapsamında Yaşam Vadisi’nde vatandaşlarla bir araya gelen ünlü yazar Sunay Akın, tarihten sanata birçok alanda kendisini dinlemeye gelenlere değerli bilgiler aktardı. Akın’ın Ramazan ayının maneviyatı ve İstanbul hakkında anlattıklarını ilgiyle dinleyen vatandaşlar, konuşmanın sonunda Akın’ı ayakta alkışladı. Gecenin sonunda, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaşattığı bilgi dolu gece için Sunay Akın’a teşekkür etti ve çiçek takdiminde bulundu.

 

Mahya Işıklarını Dünya’ya Biz Kazandırdık

 

Dünya’nın en güzel ibadethanesinin İstanbul’daki Defterdar Mahmut Efendi Camii olduğunu söyleyen Sunay Akın, “Dünya’da en üst noktasında bilgi ve aydınlanma araç gereçleri olan hokka ve kalemin olduğu tek ibadethaneyi biz yaptık. Mahya ışıklarını da Dünya’ya biz kazandırdık. Batının Noel ışıkları varsa bizim de Mahya ışıklarımız var. İslam kültürleri arasında mahyanın doğduğu yer, İstanbul’dur. İki minare arasına ateşle yazı yazmak, ateşle gökyüzüne yazı yazmak bizim kültürümüze aittir.” şeklinde konuştu.

 

Demokrasi, Farklı Enstrümanlardan Oluşan Bir Orkestradır

 

Konuşmasında, bakmak ile görmenin ve işitmek ile duymanın aynı şeyler olmadığına dikkat çeken Sunay Akın, “Yaradan’dan başka yoktur, tapacak. Şekilciliği bırak. İşitme duy, bakma gör. Ezan ile insanlar doğruluğa, dürüstlüğe, adalete, vicdana çağrılırlar.” ifadesinde bulundu.

Farklılıkların bir topluma zenginlik kattığını söyleyen Akın, “Bir toplumda herkes aynı şeyi düşünüyorsa o toplumda kimse bir şey düşünmüyor demektir. Farklı farklı düşüneceğiz. Her farklı düşünce bizim zenginliğimiz ve güzelliğimizdir. Çünkü her bir farklı düşünce, birer enstrümandır. Her enstrüman güzeldir. Demokrasi, farklı enstrümanların bir araya gelmesiyle kurulan en güzel orkestradır.” diye konuştu.

 

İnsanlık, Bilim ve Sanatın Üzerinde Yükselmiştir

 

İnsanı diğer canlılardan farklı kılan iki özelliğe de değinen Akın, “Bizi diğer canlılardan farklı kılan iki tane kanadımız var. Bilim ve sanat… İnsanlık, bu iki kanadın üzerinde yükselmiştir. İnsanın Yaradan’ın ışığını en yukarı alma çabası ancak okuyarak ve sanatla mümkündür.” değerlendirmesinde bulundu.