Önce Müzeyi Gezdiler Sonra Balık Yediler

Yarıyıl tatilinde olan öğrenciler, Beylikdüzü`ndeki Deniz Canlıları Müzesi`ni ziyaret etmeye devam ediyor.

BEYLİKDÜZÜ 2.02.2019 13:30:47 0
Önce Müzeyi Gezdiler Sonra Balık Yediler

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin ziyaret yeri olmaya devam ediyor.

Binlerce deniz canlısının mumyalanmış halini gören yaşları 7-14 arasında olan çocuklar Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ni gezdikten sonra Balıkçı Kenan tarafından ikram edilen balıkları yedi.

Müzeyi gezen  Eyüp Yaşar "ilk defa büyük balıkları burada gördüm ve çok şaşırdım, halen şaşkınlık içindeyim." dedi.

İbrahim Kaya adındaki öğrenci de kendilerini ağırlayan ve bilgiler veren Balıkçı Kenan'a teşekkür etti ve  "Burayı gezmemizin derslerimize çok büyük faydası olacak. Özellikle fen bilimleri derslerimizde. Diğer arkadaşlarıma da buraya gelmeleri konusunda tavsiyede bulunurum. Buraya gelip bir şeyler öğrensinler" şeklinde konuştu.

Boyu iki metre olan dev vatozu ve köpek balıklarını yakından gören çocuklar; Balıkçı Kenan' ın denizler ve deniz canlıları hakkında yapmış olduğu bilgilendirmeyi de dikkatlice izlediler.

Beylikdüzü Gürpınar Merkez Camii Müezzini Ahmet Süleymanoğlu Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Haydi Çocuklar Cami'ye' adında bir kampanya düzenlediğini ve çocukların camide eğitim gördüğünü söyledi; "Sağolsun Kenan Bey bize bir ikramda bulunmak istedi bu bahane ile de müzeyi çocuklara gezdirmek istedik. Kenan bey Balıkları denizi anlattı çocuklara. Faydalı bir etkinlik gerçekleştirerek çocuklara ikramda da bulundu" dedi.


Balıkçı Kenan Balcı ise çocukların Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ni ziyaret etmeleri karşısında mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi; "Çocukları görünce çok neşeleniyor ve heyecanlanıyorum. Çok gurur duyuyorum. Çocuklar, denizlerimizde neler var onu inceliyor ve görüyorlar. Bu durum da beni çok mutlu ediyor. Tatil dolayısı ile çocuklar akın akın müzeye geliyorlar. Ücretsiz balık ekmek ikramımızda oluyor çocuklara. Çok mutluyuz. Herkesi bu müzeye gelip görmeye davet ediyoruz. Çünkü hem ilginç hem insanlara heyecan veriyor burası. En önemlisi denizlerimizde hangi ürünler onları görüp dokunabiliyorlar. Denizler, balıklar geleceğimiz. Denizler ekmeden biçtiğimiz tarlalarımız olduğu için denizlerimize önem göstermeleri için çocuklarımıza sevgi ile yaklaşıyoruz. Çocuklarımızı denizi daha çok sevdirmeye gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu.