Ömer Seyfettin Ölümünün 100.Yılında Anıldı

Milli Edebiyat akımının öncülerinden ve modern Türk öyküsünün kurucusu olan Ömer Seyfettin, ölümünün 100. yılında Zincirlikuyu` da bulunan mezarı başında anıldı

7.03.2020 00:13:40 0
Ömer Seyfettin Ölümünün 100.Yılında Anıldı

Milli Edebiyat akımının öncülerinden ve modern Türk öyküsünün kurucusu olan Ömer Seyfettin, ölümünün 100. yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı'nın düzenlediği törenle Zincirlikuyu'da bulunan mezarı başında anıldı.

Merhum Ömer Seyfettin için yapılan törene, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, İBB CHP Grup Başkanvekili İsmail Doğan Subaşı, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Oltulu, yazar Sezen Özol ve İstanbul'daki Balıkesir- Gönen Hemşehri Dernekleri temsilcileri ile Ömer Seyfettin okuyucuları/sevenleri katıldı.

 

 

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ömer Seyfettin'in kabri başında okunan duanın ardından bir konuşma yaptı.  Ömer Seyfettin'in Türk Edebiyatı ile birlikte Cumhuriyet'in ilerlemesine de eserleriyle katkıda bulunduğunu belirten Ahmet Akın, " büyük yazarlar yaşadığı ülkelerin değerlerini yazarlar. Ömer Seyfettin de değerlerimizi en iyi kaleme alan yazarlarımızdan biridir" ifadelerini kullandı.

İBB CHP Grup Başkanvekili İsmail Doğan Subaşı kısa konuşmasında Ömer Seyfettin'in eserlerine ve düşüncelerine sahip çıkılması gerektiğini; Yazar Sezen Özol de, Ömer Seyfettin'in öyküleriyle Türk dilinin sadeleşmesine öncülük ettiğini belirtti.

 

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz,  Gönen'den getirdiği toprağı Milletvekili  Ahmet Akın, İBB CHP Meclis Gurup Başkan Vekili Av.Doğan Subaşı ile birlikte merhum Ömer Seyfettin'in mezarına serpmesiyle birlikte tören sona erdi