Okulcu Hasan`dan Makedonya`ya okul sözü

Büyükçekmece Belediyesi ile kardeş şehir olan Makedonya`nın Struga Belediye Başkanı Ziadin Sela ve ekibi Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ü ziyaret etti

BÜYÜKÇEKMECE 1.03.2016 21:47:30 0
Okulcu Hasan`dan Makedonya`ya okul sözü

Türk Milli Eğitimi`ne ve Büyükçekmece ilçesine kazandırdığı 28 okul ile "Okulcu Hasan" olarak isim yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`den Makedonya`ya okul sözü.

Mobil makam aracıyla gezdiler

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Makedon heyeti ilk olarak Mimarsinan`daki belediye binasında makamında karşıladı. Yaklaşık 1 saatlik görüşmende sonra Başkan Akgün, Mobil Makam aracı ile Struga Belediyesi Başkanı Ziadin Sela ve ekibine Büyükçekmece’yi gezdirerek ilçede yürütülen ve hayata geçirilen projeler hakkında bilgiler verdi.

" Struga`ya eğitim desteğimiz sürecek"

Makedonya`da Ohri Gölü`ne kıyısı bulunan Büyükçekmece Belediyesi`nin kardeş şehri Struga`da yaptırılması planlanan ilköğretim okulu projesi hakkında Struga Belediye Başkanı Sayın Ziadin Sela ile fikir alışverişinde bulunan Başkan Akgün; ’’Struga’daki okullarda eğitimle ilgili bazı konularda hizmetimizin geçmesi noktasında kardeş şehir olarak elimizden geleni yapacağız. Mevkidaşım, Belediye Başkanı Ziadin Sela ile hem Struga’da, hem de Büyükçekmece’de karşılıklı neler yapabileceğimizi özellikle gençlerimizi nasıl buluşturabileceğimizi konuştuk. Bu konuda karşılıklı projeler üreteceğiz. Tarihimizde önemli yeri bulunan Makedonya’da Osmanlı eserleri içerisinde geçmişten bugüne kadar ayakta kalan tarihi eserler içerisinde Struga’nın farklı bir yeri var’’ dedi.

Öğrencilere hediyeler götürdü

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, geçtiğimiz aylarda belediye meclis üyeleri ile birlikte Makedonya`nın Struga bölgesine bir ziyaret gerçekleştirmiş ve burada Türkçe eğitim veren Miladinovtsi Kardeşler İlköğretim Okulu ve Dr. İbrahim Termo Karma Lisesi`ni gezerek, bu okuldaki öğrencilere kırtasiye, spor malzemesi ve giyim eşyası hediye etmişti.