OKULCU HASAN`DAN BULGARİSTAN`A CAMİİ

Büyükçekmece Belediyesi`nin, Bulgaristan`daki kardeş şehri Gorna Oryahovitsa`da yapımını tamamladığı camiye Diyanet İşleri Başkanlığı`nca "Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii" adı verildi

BÜYÜKÇEKMECE 11.03.2016 15:23:11 0
OKULCU HASAN`DAN BULGARİSTAN`A CAMİİ

Büyükçekmece Belediyesi`nin, Bulgaristan`daki kardeş şehri Gorna Oryahovitsa`da yapımını tamamladığı camiye Diyanet İşleri Başkanlığı`nca "Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii" adı verildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün talimatıyla Gorna Oryahovitsa`da yaptırılan ve hizmete açılan cami bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşıladı.

Cami ibadet hizmeti vermeye başladı

Büyükçekmece Belediyesi, 2003 yılından bu yana kardeş şehri olan Bulgaristan`ın Gorna Oryahovitsa kentine modern bir camii kazandırdı. Bölgedeki soydaşlarımızın talebi üzerine yaptırılan cami geçtiğimiz yıl içinde tamamlanarak hizmete açılmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Büyükçekmece Belediye Meclisi`nin önerisi doğrultusunda camiye "Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii" ismini verdi.

"Hayırlı olsun"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi`nin kardeş şehirleri ile karşılıklı olarak iyi ilişkiler içerisinde olduğunu belirterek;

"Kardeş şehirlerimizden biri tanesi olan Bulgaristan`ın Gorna Oryahovitsa kentinde soydaşlarımızın önemli bir ihtiyacı olan camiyi tamamlayarak ibadete açtık. Diyanet İşleri Başkanlığı`nca da caminin ismi "Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii" olarak verildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii, Gorna Oryahovitsa`daki Müslüman soydaşlarımıza hayırlı olsun" ifadesini kullandı.