NAZIM HİKMET BEYLİKDÜZÜ`NDE ANILDI

Sadece Türkiye`nin değil, 50`den fazla dile çevrilen eserleriyle dünyanın da şairi olmuş Nazım Hikmet Ran, doğumunun 114. yılında Beylikdüzü Belediyesi`nin düzenlediği "Nazım Gecesi"nde anıldı

BEYLİKDÜZÜ 16.01.2016 13:56:02 0
NAZIM HİKMET BEYLİKDÜZÜ`NDE ANILDI

Onlarca sanatçının Nazım Hikmet temasıyla yaptığı eserlerden oluşan resim sergisi açılışıyla başlayan etkinlikte Nida Ateş`in sesinden Nazım şiirleri, mektupları okundu.

Sevdanın, hürriyetin, kavganın şairi Nazim Hikmet Ran, 114. doğum yıldönümünde Beylikdüzü Belediyesi`nin düzenlediği programda anıldı. Beylikdüzü Kültür Merkezi`nde düzenlenen konserde bestelenen şiirlerinin etkileyiciliğiyle ve duygu dolu mektuplarıyla anılan Hikmet`in sözleri herkesi derinden etkiledi. Nazım Hikmet adına onlarca sanatkarın eserlerinden oluşan sergi açılışı da sanatseverlerle birlikte Beylikdüzü Belediye 1. Başkanvekili Ömer Şatır`ın ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Hikmet`in yaşadığı olayların yansıtıldıği resim, rölyef ve heykellerden oluşan eserler görsellikleriyle herkesi büyüledi. 

Aşk ve Özlem Şiirleri Okundu

Siyasi nedenlerle hayatının büyük çoğunluğunu sürgün ve mahkum olarak gurbette geçiren Nazım Hikmet`in eşi Piraye`ye olan aşkını ve oğlu Mehmet`e olan özlemini anlattığı şiirlerinin bestelenmiş hallerini Sanatçı Nida Ateş seslendirdi. Salonda bulunan herkesi derinden etkileyerek duygulandıran Mehmet, Tuna, Ninni, Denizin Üstünde Ala Bulut, Kanatları Gümüş Yavru Bir Kuş şiirleri melodilerle de buluşunca farklı bir ahenk yaratarak eşsiz bir etki yarattı. Dillere pelesenk olmuş Karlı Kayın Ormanı` nda şarkısını ise salonda bulunan herkes hep bir ağızdan söyledi.

Hikmet`in sürgün zamanlarının verdiği ruh haliyle yazdığı mektupların şairane bir şekilde okunduğu programın sonunda sanatçılara çiçek takdimi yapan Beylikdüzü Belediye Meclis Üyeleri Fatih Keleş ve Nejla Kotil, güzel ve etkileyici etkinlik için tüm orkestraya ve sanatçılara teşekkür etti. Programa katılan konuklara Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı`nın içerisinde sanatçının eserlerinden parçalar bulunan ajandası hediye edildi.