Modanın Kalbi Tamzara`da Atacak

Şebinkarahisar Kaymakamlığı ve Şebinkarahisar Belediyesi himayesinde, Tamzara Güzelleştirme Derneği?nin destekleriyle bu yıl ikincisi 1 Temmuz?da gerçekleştirilecek.

22.06.2017 10:55:04 0
Modanın Kalbi Tamzara`da Atacak

200 yıllık geçmişi olan Tamzara kumaşını günümüzde tanıtmak için yapılacak defilenin koreograflığını Uğurkan Erez yapacak.

 

Tamzara mahallesi meydanında yapılacak olan sokak defilesine İstanbul’dan bir  çok ünlü isim Giresun’un Şebinkarahisar ilçesine gidecek. Ivana Sert’in baş mankenliğini yapacağı defilede Türkiye’nin tanınmış bir çok mankeni Tamzara mahallesinin asırlık sokaklarında yürüyecek.

 

Türkiye’nin önde gelen denim tasarımcılarından biri olarak kabul edilen ve eş zamanlı olarak Denim Tasarımcıları Derneği Başkanı olan Ahmet Giray Yılmaz, Tamzara kumaşı için kolları sıvadı.200 yıllık Tamzara kumaşı bir kez daha Ahmet Giray Yılmaz’ın  “his” koleksiyonu ile hayat bulacak.

 

Yaklaşık 8 ay bu koleksiyon için ekibiyle birlikte hummalı bir çalışma yürüten Ahmet Giray Yılmaz, “Şebinkarahisar bölgesinin kültürel öğeleri, tarihi yapısı ve zamana meydan okuyan doku ve desenleri zamansız ve evrensel denim kumaşı ile yeniden hayat bulmuştur” yorumunu yaptı.

 

Türkiye’de ilk yaşanacak, Mankenler Tanzara meydanında keman sanatçısı Ceren Aksan’ın canlı performansı eşliğinde yürüyecekler.

 

Tamzara defilesinde yer alacak top modeller arasında Sema Simşek, Ebru güzel, Deniz Pulaş, Ebru Ürün, Açelya Kartal, Bilge Kara, Zeliha Çal, Alona Kral, Merve Karan da var.

 

Aynı zamanda etkinlik kapsamına Tamzaralı sanatçı Oktay Sevinç ve partneri Nesli, büyük emek verdikleri "Selametle" isimli albümü bir süre önce müzikseverlerle buluştu. Sanatçılar, uzun yıllardır hem eğitimci hem de sanatçı olarak devam ettikleri müzik yolculuklarında bu albümle Tamzara’da yeni bir sayfa açacaklar.