"Milletimiz 15 Temmuz`da Bir Destan Daha Yazmıştır"

Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyle bir mesaj yayınladı.

BEYLİKDÜZÜ 14.07.2018 23:53:29 0

Kaymakam Okur mesajında şu ifadelere yer verdi;


Milletimiz şanlı tarihi, her zaman gurur duyulacak ve tüm dünyaya örnek gösterilecek eşsiz zaferlerle doludur. Vatan, millet ve bayrak sevgisini her türlü değerin üzerinde tutan milletimiz, varlığına, bağımsızlığına ve vatanına yönelen, tüm tehditlere karşı fedakarca ve kahramanca mücadele ederek, yeryüzünde var olduğu günden beri bağımsızlık timsali olmuştur.

15 Temmuz da bu tarihlerimizden biridir

İki yıl önce 15 Temmuz 2016 günü Türkiye Cumhuriyetinin seçilmiş hükümetine, parlamentosuna, hepimize karşı Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzeni ve temel hak ve hürriyetleri kaldırmaya yönelik aziz devletimizi ve necip milletimizi hedef alan tarihin en menfur, hain aşağılık ve vicdansız FETÖ saldırısı ile karşı karşıya geldik. Bu menfur silahlı darbe teşebbüsü Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine ve milli iradesine sahip çıkması ile bertaraf edilmiştir. Milletimiz 15 Temmuz da bir destan daha yazmıştır. Tarihte olduğu gibi bugün de Türk milletinin söz konusu vatan olduğunda gözünü kırpmadan canını seve seve feda edeceğini 250 şehit vererek tüm düşmanlarımıza ve dünyaya bir kez daha göstermiştir.


Çanakkale’de, Sakarya’da, Sarıkamış’ta, Dumlupınar’da ve daha nice cephede şehitlerimizin kanlarıyla can suyunu verdikleri bu aziz vatan toprağı, bağrında koca bir çınar büyütmeyi başarmıştır. Kökleri, ceddimiz Osman Gazi’nin kurduğu Osmanlı’ya dayanan bu ulu çınarın yeri gelmiş dalları kırılmış, gövdesi hançerlenmiştir. Yıldırımlara, fırtınalara karşı koymuştur; lakin yıkılmamış dimdik ayakta kalmıştır. Ebediyen de ayakta kalacaktır. Gölgesine dün olduğu bugün de yarın da nice masum milletler sığınacaktır.

 

15 Temmuz şehit ve gazileri bu ulu çınarı yıkmak isteyenlere bir kez daha izin vermemiştir. Akif’in:” Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda/ şuheda fışkırır toprağı sıksan şuheda” sözlerini hatırlatırcasına bir hilal uğruna yine nice güneşler toprağa düşmüştür. Bu necip millet 15 Temmuz’da, cebren ve hile ile kalelerini zapt edilemeyeceğini, bu toprakların nasıl vatan kılındığını, bu bayrağın rengini nereden aldığını bir kez daha bütün dünyaya haykırmıştır.
Bugün her türlü siyasi ideolojik, dini farklılıkları bir tarafa koyarak ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği huzurlu ve müreffeh bir ülkede yaşayabilmek için, dirliğimizin, birliğimizin kıymetini bilme günüdür.

 

Bugün Türk Milleti olarak birlik olma, beraber olma, dayanışma günüdür. Bu duygularla 15 Temmuz günü sokaklara dökülen, meydanlarına, havaalanlarına, kışlalarına, okullarına, gazi meclisine, demokrasisine, vatanına, bayrağına sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza ve kahraman gazilerimize en kalbi duygularımla bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gerek 15 Temmuz’da vatanına sahip çıkmak için canını feda eden, gerek Hakkâri, Şırnak dağlarında gerekse bu şanlı bayrağın dalgalandığı her yerde toprağa düşmüş aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum.

Mehmet OKUR

Beylikdüzü Kaymakamı