"MİDWOOD DÜNYAYLA YARIŞACAK"

Büyükçekmece`de kurulan Midwood, film endüstrisinin nabzını tutacak ve dünya ile yatışacak

KÜLTÜR-SANAT 11.01.2017 15:51:00 0

Midwood Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet San, 2013 yılından beri hazırlandıkları Midwood projesi için “Büyükçekmece’den bir dünya markası çıkarıyoruz” dedi.

Midwood için 150 milyon dolarlık ekipman yatırımı yapıldığını, toplam yatırım bedelinin ise 825 milyon lira olduğunu ifade eden Ahmet San, içinde 21 stüdyo, 17 açık set alanı ve 50 çekimi aynı anda yapabilecek alt yapıyı barındıran Midwood'un sahip olduğu özelliklerle Hollywood ve Bollywood’dan sonra dünyanın 3. büyük film sektörü kavramı olacağını belirtti.

San Midwood’un sektörde dünyanın en sayılı projelerinden biri olduğunu dile getirerek  “Bu konuda Türkiye’de ilk ve tekiz. Avrupa’nın ise en büyük ve en kapsamlısıyız” dedi.

Projenin 1.Etabı 30 Ekim 2017 de tamamı 30 Ekim 2018 de tamamlanacak

30 Ekim 2016 tarihinde temeli atılan projenin 1. etabının 30 Ekim 2017, tamamının ise 30 Ekim 2018’de biteceğini, böylesine hacimli bir proje için 2 yıl inşaat süresinin çok kısa bir süre olduğunu ifade eden San, sözlerine şöyle devam etti:

“Beş  yıldır hazırlandığımız bir konu olduğu için her şeyiyle çok planlı bir proje. Midwood 505 bin metrekare alanda yer alacak. Biz dünyanın ihtiyaç duyduğu alt yapı, üst yapı, ekip, ekipmanı karşılayabilecek bir hedefle yola çıktık. Dünyanın sayılı projeleri arasında yer alan ve oldukça  önem arz eden bir projeyiz.  Bütün Avrupa ve Yakındoğuyu kapsayacak bir hedefle yola çıkıyoruz.”

San, Midwood yatırımı ile ilgili şu bilgileri verdi: “4.5-5 yıl civarında geri dönüşüm bekliyoruz. Ama biz bunu 2 filmle bile çıkarabiliriz. Dünyadaki 35 platonun bütün teknik özelliklerini bizzat izledim. Bir dünya sinemasının filmi için ihtiyaç duyulan know-how ekip ve ekipman ile donanımlı bir şekilde Eylül 2018’de oraya taşınmış olacağız. Çeşitli belediyelerin arsa ve proje ihtiyaçları olduğunu biliyorduk. Büyükçekmece Belediye Başkanı sayın Dr.Hasan Akgün bize bu konuda çok yardımcı oldu. Tüyap’a bile arsa verdi, Türkiye’nin en büyük fuar merkezinin burada kurulmasına imkan verdi. Sayın Akgün; 12 yıl önce Hollywood’u ziyaret ettiğinden beri Büyükçekmece’ de film stüdyoları kurma fikri olduğunu ve böyle bir proje için geniş bir alan ayırdığını ve bu tip bir işin ülkeye ve ilçeye neler kazandıracağını bildiğini ve bu projenin Büyükçekmece’de yapılıyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.”

Ahmet San, Midwood'un Yeşilçam'ın yerini alacağını  ve hizmete açıldığı yıl 800 bin ziyaretçi beklendiğini de ifade etti.