MERKEZ PARTİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE BAŞKANI MURAT KIŞ İLE SÖYLEŞİ YAPTIK

29.03.2015 15:43:44 0
MERKEZ PARTİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE BAŞKANI MURAT KIŞ İLE SÖYLEŞİ YAPTIK

Bize kendinizi tanıtır mısınız?

1973 Erzurum doğumluyum yaklaşık 20 yıldır Beylikdüzü' nde ikamet etmekteyim. çeşitli STK larda görev alarak hizmet etmeye çalıştım. Bu aradar BEYERDER (Beylikdüzü Erzurumlular Derneği) in Yönetim Kurulu Başkanlık görevinde bulundum.Siyaset hayatına atılmam nedeniyle 4 yıl sürdürdüğüm bu görevden ayrılmak zorunda kaldım. Bu süre zarfında Beylikdüzü' nün gelişmesi ve güzelleşmesi için çaba sarfettim hemşehrilerimize, komşularımıza, hizmet etmeye çalıştım.

 

Merkez Parti Türkiye genelinde ne durumda ?  

 

Merkez Parti 7 Temmuz 2014 tarihinde kuruldu. Henüz kurulalı bir yıl bile olmadı kısa sürede uzun bir yol katettik katılımlar oldu, bu sıralar yine yoğun katılımlar olmasını bekliyoruz. Çalışmalarımız gece gündüz devam ediyor.Partinizin çalışmalarından ve hedeflerinden biraz bahseder misiniz? Biz özellikle son zamanlarda kamplaştırılan ötekileştirilen aldatılan dışlanan insanlarımızı kucaklamayı amaç edinmiş bir partiyiz. Milletimizin ve ülkemizin egemenlik ve bağımsızlığını güçlendirecek dinin siyasi emellerle tahrip edilmemesinin önüne geçmek toplumun kültür değerlerine sahip çıkmak halkımızın tamamını kapsayacak kucaklayacak yeni siyasi oluşum olan partimiz toplumsal barışın ancak toplumsal adalet ile sağlanacağına inanır adalet ve hukukun gereği olarak toplumdaki bütün eşitsizliklere karşı çıkar bütün eşitsizlikleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Adalet mülkün temelidir. Geciken adalet ise adalet değildir prensibinden yola çıkıyoruz  tamamı ile milletin partisiyiz

Partinin logosu kısaca neyi ifade ediyor?

Önce insan ve adaleti.İnsan olan her yerde adalet şarttır. Adalet, insan hayatının her alanında gerekli devlet ve toplum düzeninin muhtaç olduğu bir ölçüdür. Toplumda düzeni oluşturan yine adalettir.

 

Merkez Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlık görevine gelmeniz nasıl oldu?

Sayın Genel Başkanımız Abdurrahim Karslı beyin yıllar önce partiyi kurmaya yönelik çalışmalarını yakından takip eden biriyim. İstanbul İl Yönetimi kurulduğunda Beylikdüzü İlçe Başkanlığına talip oldum, birkaç arkadaşım da talip olmuş. Yaptığımız görüşme sonrasında Merkez Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlık görevi ile ilgili atama yazımız geldi bu kutsal göreve başladık ve 18.01.2015 tarihinde de binamızı hizmete açarak çalışmalarımıza başladık.

Beylikdüzü'nde  partinize ilgi nasıl ? Gençlerin ilgi duyuyor mu?

Partimiz kurulalı 1 yıl bile olmadı, Gençlerin yoğun ilgisi var, gösterilen ilgi oldukça sevindirici. Üye olmak üzere başvuran hatta görev almak için merkezimize gelen vatandaşlarımız var. İlçemizde kadın kolları Başkanlığını oluşturduk, Gençlik Kolları Başkanlığımız da en kısa sürede kurulacak bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımla beraber Beylikdüzü'nde gördüğümüz eksikliklerin giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.İlçede protokol, STK, site toplantıları,esnaf ziyaretlerimizi sürdürüyoruz partimiz hakkında bilgiler veriyoruz. Ben ve arkadaşlarım başarılı olacağımıza inanıyorum.

YSK Kararlarına göre Milletvekili  Genel Seçimlerine katılacak 31 partiden birisi olan Merkez Parti hangi illerde aday gösterecek?

Merkez Parti Türkiye'de bütün illerde seçime girecek.

Peki Merkez Parti Meclise girebilecek mi?

Ben meclise girebileceğimize inanıyorum. 

Genel Başkan Karslı nereden aday olacak? Bilginiz var mı?

Sayın Genel Başkanımız Erzurum ile İstanbul arasında karar vererek tercihini İstanbul'dan yana kullandı seçimlere İstanbul' dan aday olacak.

Peki diğer illerdeki adaylar belirlendi mi?

Adayların isimleri muhtemelen 10 nisanda netleşecek.Bu adayların kimler olduğunu sizler gibi bizler de merak etmekteyiz. Hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Kamuoyunu son günlerde sürekli meşgul eden bir soru sormak istiyorum. Merkez Parti'ye Gülen cemaatinden bir destek var mı?

 

Bu soru çok sık sorulmakta. Partimize ne cemaatten ne de başka bir kuruluş veya kanattan herhangi bir destek kesinlikle yoktur.

Merkez Parti de sağ kanatta mı sol kanatta mı yer alıyor ?

Bizim Partimizin adı Merkez Parti. Partimizin kapısı sol ya da sağdan olan herkese açık.

Bu cevabınız bana rahmetli Özal'ın kurduğu ANAP' ı hatırlattı.

Doğrudur Özal modeli şeklinde diyebiliriz.

Son olarak eklemek istediğiniz başka birşeyler var mı?

Basın bizim için çok değerli. Bu nedenle emekleriniz ve katkılarınız için şahsınıza ve www.beyhaber.com a çok teşekkür ederiz.

Güzel sohbet için www.beyhaber.com olarak biz teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dileriz.