"Memurların Helal Olan Hakkını İstiyoruz"

Büro Memur-Sen İstanbul 8 No`lu Şube Başkanı Hasan Çağlar, memurların anasının ak sütü gibi helal olan hakkını istediklerini söyledi

ARŞİV 23.07.2015 09:19:20 0

"Hizmet kolumuzdaki yaklaşık 300 bin memurla ilgili 146 maddeden oluşan talepleri toplu sözleşmeye taşıyacağız. Bu taleplerimiz arasında Milli Arşiv Kanunu'nun bir an önce çıkarılması, 4/C lilere kadro ve Emniyet Sivil Memurlarının hakları bulunmaktadır" diyen Başkan Çağlar, kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarının belirlenmesi için 3 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinde, Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu'ndaki yaklaşık 300 bin memuru genel yetkili sendika Büro Memur-Sen temsil edecek.

 

Büro Memur-Sen, toplu sözleşme öncesinde hizmet kolundaki Başbakanlık ve 12 bakanlığın da arasında yer aldığı toplam 57 kurumdaki memurların taleplerine masaya taşıyacaklarını söyledi. 

 

TOPLU SÖZLEŞMEYE 146 MADDE TAŞINACAK

Bir basın bildirisi yayınlayan Büro Memur-Sen İstanbul 8 No'lu Şube Başkanı Hasan Çağlar, yıllardır hakları verilmeyen, mevcut hakları ellerinden alınan memurların sesini duyurmak, uğradıkları haksızlıkları haykırmak için, toplu sözleşmede memurlara hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini söyledi. Toplu sözleşmenin sadece memurları değil emekli ve aileleriyle birlikte yaklaşık 20 milyon vatandaşı yakından ilgilendirdiğini vurgulayan Çağlar, sendika AR-GE si tarafından hazırlanan 146 maddeden oluşan talepleri toplu sözleşmeye taşıyacaklarını kaydetti.

 

MEMURLARIN HELAL OLAN HAKKINI İSTİYORUZ

Memurların alın terinin, emeğinin karşılığının mutlaka ödenmesi gerektiğinin altını çizen Hasan Çağlar, "Son yapılan araştırmalara göre ülkemizdeki yoksulluk sınırı 4 bin liranın üzerindedir. Yani 4 kişilik bir ailenin evine 4 bin lira girmiyorsa o aile yoksul demektir. Hizmet kolumuzdaki memurlarımız ortalama 2 bin 200 lira almaktadır. Yani, hizmet kolumuzdaki yaklaşık 300 bin memur kardeşimiz yoksulluk sınırının altında maaş almakta, aileleriyle birlikte adeta yoksulluğa itilmektedir. Bizlerden 3 çocuk istenmektedir ancak, memurlarımıza bırakın çocuklarına kendine bakabilecek ücret ve aile yardımı verilmemektedir. 7 Haziran genel seçimlerinden önce yapılan sözleşme ile işçilere yüzde 11.3 zam yapıldı. Bu zam bizim için yeterli olmasa da bir referanstır. Seçim öncesinde yapılan zam, fazlasıyla seçim sonrasında da yapılmalıdır. Ülkemiz ve milletimiz için ter döken memurlarımızın sefaletten kurtulması için bizlerin seçtiği milletvekillerine, hakim ve savcılara olduğu gibi adam akıllı bir zam yapılmalı, aile yardımı arttırılmalıdır. 2012 yılında yayınlanan ucube olarak nitelediğimiz 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kaldırılan fazla mesai ücretleri, ek ödemeler ve ikramiyeler yeniden memurlarımıza ödenmelidir. 4/B li ve 4/C? i kardeşlerimiz kadroya geçirilmelidir. Görevde yükselme sınavları düzenli olarak her yıl yapılmalıdır. Memurların işe geliş gidişlerinde servis hizmeti verilmedir. Yıllardır hakları verilmeyen Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü?ndeki sivil memurlar yok sayılmamalı, hakları verilmelidir. Yardımcı hizmetler sınıfındaki memurlar, genel idare hizmetleri veya teknik hizmetler sınıfına geçirilmelidir. Mübaşirler genel idare hizmetler sınıfına geçirilmelidir. Şeflerin özel hizmet tazminatlarının arttırılarak ücretlerinde iyileştirme yapılmalıdır. Milli Arşiv Kanunu çıkarılmalı, Meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı ödenmelidir. Bazılarını saydığımız, toplu sözleşmeye taşıyacağımız 146 maddenin tamamı hayata geçirilmelidir. Bizler memurlarımızın anasının ak sütü gibi helal olan hakkını istiyoruz. Memurlarımız için eylem yapmak en demokratik hakkımızdır. Toplu sözleşmede haklı taleplerimiz dikkate alınmadığı takdirde demokratik hakkımız olan eylemlerle yine alanlarda olacağız" dedi.

 

Başkan Çağlar, yayınladığı basın bildirisinde Sendika Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen bisikletli eylem konusu ilgili şunları söyledi :"Bilindiği gibi bugün ,Büro Memur-Sen Genel Merkezimiz tarafından yıllardır hakları verilmeyen, mevcut hakları ellerinden alınan memurlarımızın toplu sözleşme öncesinde sesini duyurmak, uğradıkları haksızlıkları haykırmak, toplu sözleşmede memurlarımıza hak ettiği değerin verilmesi için Balıkesir'den Ankara'ya bisikletli eylem gerçekleştirilmektedir. Memurlarımızın insanca yaşaması ve güvenli geleceği için bugün başlayan "Bisiklet Eylemi" ile memurlarımıza uygulanan haksız uygulamalara en güzel cevabı vereceğimizi kamuoyu ile paylaşırız. 10 gün sürecek eylem kapsamında arkadaşlarımız Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu illeri üzerinden yaklaşık 800 kilometre pedal çevirerek 1 Ağustos'ta Ankara'ya ulaşacak."