Meme kanserinde erken tanı hayati önem taşır

Büyükçekmece Belediyesi'nin Meme Kanseri” konulu seminerinde erken teşhis ve doğru bilgilendirmenin hayati önem taşıdığına vurgu yapıldı.

SAĞLIK 25.01.2017 10:34:25 0
Meme kanserinde erken tanı hayati önem taşır

Büyükçekmece Belediyesi Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, halkı doğru bilgilendirmek adına düzenlenen sağlık seminerlerinin sürdürüleceğini belirtti.

Seminere ilgi büyük oldu

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi`nde çağımızın yaygın hastalığı meme kanserinden korunmanın yolları ve erken teşhisin önemi anlatıldı. Büyükçekmece Belediyesi ve Hikayesi Girişim adlı kadın platformu işbirliğinde düzenlenen seminerin moderatörlüğünü Elçin Işıldan yaptı. Kanserle Dans Derneği’nden Psikolog İrem Bulut, Acıbadem Hastanesi Uzman Hemşire Ayşin Kayış’ın konuşmacı olduğu Pembe İzler Derneği’nin de katkı sunduğu seminere Büyükçekmeceli kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Konuşmacılar, hastalığın tanı ve tedavisinde doğru bilgi sahibi olmanın, bilinçli hareket etmenin, tedavinin başarısını pozitif etkilediğine dikkat çekti.

En yaygın kanser türlerinden

Dünyada en yaygın kanser çeşitlerinden birisi de meme kanseri olduğunu vurgulayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: "Doğru bilgilendirme hayati önem taşıyor. Edinilen pek çok yanlış bilgi, hastaların da eksik veya yanlış yönlendirilmesine yol açıyor. Günümüzde bilgiye ulaşmanın kolaylığı pek çok kişiyi fikir sahibi yaparken, bilgilerin çelişkiler taşıması ise kafaları karıştırıyor. Bizde Büyükçekmece belediyesi olarak devamlı halkımıza uzmanlar tarafından sağlık eğitim seminerleri düzenliyoruz, bu sayede doğru bir şekilde bilgilenmelerini sağlıyoruz."