MECLİS İMAMOĞLU BAŞKANLIĞINDA İLK KEZ TOPLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin ardından ilk toplantısını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu?nun başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda Meclis 1. ve 2. Başkan Vekilleri ile Divan Katipleri ve Encümen Üyeleri seçildi.

23.04.2019 01:41:00 0
MECLİS İMAMOĞLU BAŞKANLIĞINDA İLK KEZ TOPLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 8. Seçim Dönemi 1. Toplantı Yılı Nisan Ayı 1. Toplantısı, İBB Saraçhane binasındaki meclis salonunda gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği toplantı, İBB tarihinde ilk kez bir meclis toplantısı, canlı yayınla kamuoyuna açık hale getirildi.

Salona girdiğinde bütün partilere mensup 311 meclis üyesiyle tek tek tokalaşan İBB Başkanı İmamoğlu, alkışlar eşliğinde başkanlık koltuğuna oturdu. İlk İBB Meclisi toplantısı saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

BAŞKAN İMAMOĞLU TERÖRÜ VE SALDIRILARI KINADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış konuşmasında hafta sonu terör örgütünün saldırısında şehit olan askerlere rahmet diledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Sri Lanka’da yaşanan vahşi saldırıyı da kınayan Başkan Ekrem İmamoğlu, “Milletimizin ve ülkemizin başı sağ olsun. Terörü lanetliyoruz. Bu ülkenin tüm terör unsurlarından kurtulmasını ve ortak mücadele yapmamızın gereğinin altını çizmek istiyorum. Yine hafta sonu Sri Lanka’da vahşi bir saldırı sonucu insanlar hayatlarını kaybettiler. Terörün dini, ırkı, memleketi yoktur. Sri Lanka’ya baş sağlığı diliyoruz. Yeni Zellanda’da yaşanan saldırıda da Müslüman kardeşlerimiz hayatlarını kaybetmişlerdi. Acı aynı acıdır, saldırı aynı şiddetle kınanmalıdır” diye konuştu.

“Yine hafta sonu CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu bir kurgu saldırıdır. Bunun mutlak sorumluları bulunmalı, arkasında bulunan iradenin açığa çıkartılarak netleşmesini diliyorum. Bu saldırı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsına veya CHP’ye yapılmış bir saldırı değil, milletimize, demokrasiye, cumhuriyetin değerlerine yapılmış bir saldırıdır” ifadelerini kullanan Ekrem İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“23 NİSAN KUTLU OLSUN”

“Çok özel bir günde meclisimizi topladık. Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Yani ülkemizin en büyük halk meclisinin kurulduğu gün. Kutlu olsun diyorum. İBB Meclisi de Türkiye’nin 2. büyük halk meclisidir.

Dolayısıyla sorumluluğumuz büyük. Hepimizin sırtında yüzbinlerce vatandaşımızın oyu ve yükü var. Böyle bir süreçte el birliğiyle iş üretmenin çabasını göstermek zorundayız. 39 belediye başkanımız da bizim belediye başkanımızdır, hepsine eşdeğer bir saygıyı göstereceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bölgesel masalar kurarak ortak akılla ortak çözümler üreterek süreci hep birlikte yöneteceğiz. Bu sürecin en iyi şekilde yönetilmesi hususunda yoğun çaba göstereceğimi hepinizle paylaşmak isterim. Yeni dönem hepimize hayırlı, uğurlu olsun.”

Binlerce yıllık geçmişi olan, Osmanlı dönemi ve Fatih Sultan Mehmet’ten cumhuriyetimizin kuruluşuna kadar uzanan İstanbul’un aynı zamanda 3 büyük imparatorluğa başkentlik yaptığını, dünyanın bir cazibe merkezi olduğunu dile getiren İmamoğlu, “Sabah kalktığımızda ne kadar ulvi bir işe soyunduğumuzu, sokağa çıktığımızda mesuliyet duygusuyla yönetime katkı vermemiz gerektiğini lütfen hafızamızdan çıkarmayalım” dedi.

 

“80 BİN İBB ÇALIŞANI YOL ARKADAŞIMIZ”

İstanbul’un yönetiminin bir şahsi mülk olmadığını, 16 milyon insanın iradesinin kendilerine emanet edildiğinin farkında olduklarını vurgulayan İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bir şeylerin değişmesi noktasında hepimizin zihninde yoğurduğu bu sürecin bir fırsata dönüştürülmesi için çalışacağız. Partizanlığın bitip, kişiye, partilere değil, 16 milyon insana nasıl hizmet edebilirim anlayışını getireceğiz. Farklı farklı iradelerin değil, 16 milyon iradesinin yansıdığı bir belediye meclisi olmak, bir belediye yönetimi olabilmek… Bu söylediğim şeyler, hepimizin bebekleri, çocukları içindir. Bu süreçte 80 binin üzerindeki İBB çalışanı, yani yol arkadaşımız var.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ardından AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı da birer açılış konuşması yaptı. Toplantıda daha sonra İBB Meclisi 1. ve 2. Başkan Vekilleri ile Katip Üyeler ve Encümen Üyelerinin seçimi gerçekleştirildi.

İBB Meclisi 1. Başkan Vekilliğine Göksel Gümüşdağ, İBB Meclisi 2. Başkan Vekilliğine Ömer Faruk Kalaycı seçilirken, İBB Meclisi Divan Katipliğine; Onur Uygun, Sezgin Batıgün, Gökhan Özten, Rıdvan Bural, İlyas Duras, Fatih Kayacı, Şeyma Aktaa, Erkan Alemdar, Amine Cansu Kaba, ve Duygu Koç Şimdi seçildi. İBB Encümen Üyeleri de Ömer Lütfi Arı, Erdal Yılmaz, Hüseyin İbrahimoğlu, Halil İbrahim Aslan ve Hayriye Çiçek’ten oluştu. İBB Meclisi, 8. Seçim Dönemi’nin ikinci toplantısını 24 Nisan 2019 Çarşamba günü saat 14:00’de gerçekleştirecek.