MARMARA`DA İKİ DEV FENER BALIĞI YAKALANDI

Marmara Denizi`nde birkaç gün arayla balıkçıların ağlarına takılan devasa büyüklükteki iki fener balığını görenler hayretler içinde kalıyor

BEYLİKDÜZÜ 25.01.2016 16:31:18 0
MARMARA`DA İKİ DEV FENER BALIĞI YAKALANDI

Normal boyutlarınına göre 20 ve 25 kat daha büyük olan balıklar, meraklıları için Balıkçı Kenan Tesisleri`nde sergileniyor.

Marmara Denizi açıklarında avlanmaya çıkan balıkçıların ağlarına birer hafta arayla takılan iki dev fener balığı, balıkçılar dahil olmak üzere görenleri hayrete düşürüyor.

Vatandaşlar Beylikdüzü`nde Balıkçı Kenan`ın tezgahında sergilenen normal boyutlarının 20 ve 25 katı büyüklüğündeki balıkları bir yandan incelerken bir yandan ilk kez gördükleri bu ilginç balıkların fotoğrafını cep telefonları ile görüntülüyor.

TAM 28 KİLO

Bu büyüklükteki fener balıklarına ender rastlanıldığını belirten balıkçı Kenan Balcı, balıkların 21 buçuk ve 28 kilogram ağırlığa sahip olduklarını belirtti. Fener balıklarının derin denizlerde yaşadığı için büyük boyutlara ulaşanlara ender rastlandığını ifade eden Balcı, "Marmara Denizi`nde derin sularda, insan eli değmemiş bölgelerde bu zamana kadar büyümüş, normal büyüklüğünün 20 katı büyüklüğünde, 21 buçuk kilogram ağırlığında devasa fener balığı. Geçen hafta 21 buçuk kilogram yakalamıştık. Bu hafta da bir üste çıkarak 28 kilogram fener balığı yakaladık. Etini müşterilerimize ikram edeceğiz. Görülmemiş büyüklükteki devasa kafasını ve gövdesini de mumyalayarak Türkiye Deniz Canlıları Müzesi`nde yerini almasını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

GÖREN HERKES ŞAŞIRIYOR

Balık almaya gelen vatandaşların fener balığına büyük ilgi gösterdiğini dile getiren bir vatandaş "Normalde en büyükleri 5-6 kilogram olur ama bu büyüğün büyüğü. Her zaman bu kadar büyük balığa rastlamak mümkün değil. Gören herkes şaşırıyor." şeklinde konuştu.

BİR MÜDDET SERGİDE KALACAKLAR

Bir süre daha tezgahta sergilenecek olan fener balıkları, daha sonra mumyalanarak Türkiye Deniz Canlıları Müzesi`nde sergilenmek üzere yerlerini alacak.