Başkan Hasan Akgün "Makamda Oturan Kaybeder" ”

Alışılmış belediye başkanı makamı sistemi dışına çıkan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, mobil başkanlık ofisi sistemi ile görenleri şaşırtıyor.

BÜYÜKÇEKMECE 6.01.2016 09:53:00 0
Başkan Hasan Akgün

Halkın içinde halkla iç içe bir başkan!

Belediye binasında makamı olmayan Başkan Akgün, bazen bir taksi durağını bazen de bir sokağı kendi makamı olarak kullanıp vatandaşların sorunlarını dinliyor.

İlçeyi sokak sokak geziyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, alışageldik makam sisteminin dışında bir başkanlık örneği sergiliyor. Yapımı devam eden yeni belediye binası nedeniyle Başkan Akgün makamını sokaklara taşıdı.  Mobil Başkanlık Ofisi adını verdiği bir minibüsü ufak çaplı bir makam aracına çeviren Başkan Akgün, sokak sokak dolaşarak halkın içine iniyor ve sorunlarını dinliyor. Kimi zaman bir çay ocağında vatandaşlarla çay içerek sohbet eden Başkan Akgün, kimi zaman da ev hanımlarının getirdiği pasta ve börekleri yiyip aynı zamanda dertlerini dinliyor.

Halkı dinliyor birlikte çözüm üretiyor

Gün içerisinde yapması gereken resmi işlerini belediye hizmet binasında halleden Başkan Akgün, ardından mobil ofisiyle Büyükçekmece’yi dolaşmaya çıkıyor. Mahallerde kendisinden randevu alan vatandaşların ayağına ofisini götürerek görüşmelerini çoğu zaman burada gerçekleştiriyor. Bazen bir taksi durağında taksicilerin sorunlarını dinleyip çözüm yolları arayan Başkan Akgün, elinden düşürmediği telsiziyle de her an belediye ekiplerini teftiş ediyor.

“ Kırtasiyecilik ve bürokrasi ortadan kalktı”

4 yıl önce Büyükçekmece Belediye binasının yenisinin yapılmak üzere yıkıldığını dile getiren Başkan Akgün, “Bina yıkıldıktan sonra bu otobüsü sürekli makam, çalışma ofisi olarak kullanıyorum. Bu sayede kırtasiye ve bürokrasi kalkıyor, bekleme kalkıyor ve samimiyet ortaya giriyor. Devlet genelde ciddi durur bu şekilde olması sayesinde ise samimi bir ortam ortaya çıkıyor” dedi.

“ Makamda oturan kaybeder ”

Belediye başkanlarının sokağa inmesi gerektiğini söyleyen Başkan Akgün, “Makama sürekli oturan belediye başkanları kaybeder. Makama sürekli oturduğunuz zaman çay kahve sohbeti vardır. Makamın dışına çıktığınız zaman şehrinizin genel durumunu görme ve test etme imkanınız olur. Kahvehanede yapılan sohbet makamda yapılan sohbete benzemez. Her ne olursa olsun bizim Türk terbiyesinde makamda resmiyet vardır. Sokakta gezerken ne haber Ayşe teyze diye insanlara sarıldığım zaman vatandaş içindekini bana çok rahat dökebiliyor. Öbür tarafa baktığımızda ise makam insanları sıkıyor. Belli kesimler makamları devamlı işgal eder ve onlar belirli insanlardır. Öbür tarafta vatandaşların işi bekler o makamları sürekli işgal edenler ise aynı kişiler olarak kalır ve aynı zamanda o kişiler siz makama oturduğunuz sürece sizi bloke ederler. Belediye başkanlarına tavsiye ediyorum benim yaptığım gibi bir otobüsü makam otobüsü yapın” diye konuştu.  

 


Anahtar Kelimeler: “Makamda oturan kaybeder ”