Kutadgu Bilig Kütüphanesi`ne yoğun ilgi

Türkiye`de 1964 yılından beri her yıl Mart ayının son Pazartesi günü kutlanmaya başlanan "Kütüphaneler Haftası" nedeniyle Büyükçekmece Kutadgu Bilig Kütüphanesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

BÜYÜKÇEKMECE 30.03.2017 10:02:06 0
Kutadgu Bilig Kütüphanesi`ne yoğun ilgi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eğitim seviyesi yüksek olan Büyükçekmece halkının bu farklılığını kütüphaneler haftasında da ortaya koyduğunu söyledi.

"Bilgi olmadan fikir olmaz!"

Büyükçekmecelilerin kitaplara ve okumaya karşı olan ilgisinden ötürü mutluluk duyduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Her zaman söylediğim gibi bilgi olmadan fikir olmaz. Büyükçekmece halkı, eğitim seviyesi yüksek olan vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Büyükçekmece ailemizin sadece Kütüphaneler Haftası’nda değil yılın her gününde Kutadgu Bilig Kütüphanesi’ne yoğun ilgi göstermeleri de bunun en güzel kanıtıdır” dedi.

Engelli izciler okumaya engel tanımadı

Kütüphaneler Haftası nedeniyle ilçe genelindeki okulların öğrencileri Büyükçekmece Kutadgu Bilig Kütüphanesi’ne ziyaretler gerçekleştirdi. Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü'nün engel tanımayan izcileri de "Kütüphaneler Haftası" nedeniyle Büyükçekmece Belediyesi'nin Kutadgu Bilig Kütüphanesi'ni ziyaret edenler arasında yer aldı. Kütüphaneyi ziyaret eden engelli izciler tek kelime ses çıkartmadan kitaplarını okuyarak örnek bir davranış sergiledi.