Kuş Ölümlerine Belediye Seyirci Kaldı

Vatan Partisi Beylikdüzü İlçe Örgütü, LAL Hayvanları Koruma Derneği ile birlikte yaklaşık bir haftadır Beylikdüzü Belediyesi Koruluğunda devam eden kuş ölümlerini protesto ederek bir basın açıklaması yaptı

BEYLİKDÜZÜ 5.01.2020 17:27:00 0
Kuş Ölümlerine Belediye Seyirci Kaldı

İki gün önce ulusal basında yer alan Beylikdüzü Belediyesi'nin önündeki korulukta kargaların katledilmesiyle ilgili haber üzerine Vatan Partisi Beylikdüzü İlçe Örgütü ile Beylikdüzü LAL Hayvanları Koruma Derneği öncülüğünde korulukta eylem ve basın açıklaması yapıldı.

 

Eyleme, Beylikdüzü Komşuları Platformu üyeleri ile vatandaşlar da destek verdi. Eyleme katılanlar, korulukta yüzlerce sığırcık kuşunun ölüsüne rastlarken bir kuşun da basın açıklamasının hemen öncesinde yere düşüp feci şekilde can verdiğine de şahit oldu.

Korulukta spor yapan vatandaşlar da kuşların katledilmesinden ve ölen kuşların kokusundan rahatsız olduklarını dile getirdiler. Belediye yetkililerinin umursamaz tavırlarından dolayı duydukları rahatsızlığın da altını çizen çevre sakinleri, kuş katliamlarının organize şekilde yapıldığını iddia ettiler.

Vatan Partililer ile LAL Derneği üyeleri katliamı kınayan döviz ve pankartlar açtılar.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Vatan Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Erol Öztürk şöyle konuştu:

"Değerli Beylikdüzü Sakinleri,

Beylikdüzü; yakın bir geçmişe kadar suç oranı en düşük ilçeydi.

Fakat son zamanlarda ilçemiz; şiddet olayları, cinayetler, sokak hayvanlarının öldürülmesi, hatta tecavüz edilmesi gibi kötü haberlerle anılır oldu.

Güzel ilçemiz son olarak, yüzlerce karganın zehirlenerek katledilmesiyle gündeme geldi.

Kargalar; Beylikdüzü Belediye binasının hemen önündeki bu korulukta katledildi… Buraya tekrar gelince gördük ki; kargalardan sonra sığırcık ve diğer kuşlar da ölmeye devam ediyor.

Bizler; bu katliamı gerçekleştirenlerin bulunmasını ve deşifre edilmesini istiyoruz. Bu katliamı yapanlar, yarın hepimizi öldürmekten çekinmeyecek ruha sahiptirler.

Sevgili Komşularımız,

En eskimiz bile taş çatlasın 30 yıldır burada ikamet etmektedir.

Oysa, kuşlar bizden önce buranın sakinleriydi. Yani bizler yokken onlar vardı!

Dolayısıyla onlar bizim yaşam alanımıza değil, biz onların yaşam alanlarına girdik! Girmekle kalmadık, onları katlettik!

Yükselen bir yıldız olan ilçemizin bu gibi kötü olaylarla anılması bizleri rahatsız etmektedir.

Teknolojinin zirve yaptığı bu dönemde yüzlerce kuşu katledenlerin bulunmaması, daha doğrusu bulunması için çaba saef edilmemesi kafamızda soru işaretleri oluşturmaktadır.

Olayın; Beylikdüzü Belediye binasının hemen önünde gerçekleşmiş olması çok daha üzücü ve bir o kadar da düşündürücüdür.

Bu vesileyle tüm komşularımızı; insan, hayvan, ağaç… ayırt etmeden, hepsine sahip çıkmaya, hepsini korumaya ve bunlar için mücadele etmeye çağırıyoruz.

Hayvana vahşet, insana şiddetin ön habercisidir. Artık uzmanlar da açıklıyorlar ki; bugün bir hayvan öldüren, yarın suç boyutunu arttırarak insan öldürecektir.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, bütün seri katillerin geçmişlerinde mutlaka bir hayvan cinayeti vardır ve ilk deneyimlerini hayvanlar üzerinde yapmıştır. İlçemizin çeşitli bölgelerinde kedi ve köpek zehirlenmeleri ve köpeğe tecavüz olayı yaşanmıştır… Yani suç dosyası gitgide kabarmaktadır...

Şimdiden önlem almamız gerekmektedir. Ne bir hayvana ne de bir insana dokunulmasın, bölgemizin huzuru bozulmasın. Elbirliği, güç birliği, gönül birliği yapmamız şart.

Hayvanlar ve ağaçlar bize emanet. Bizler de o emanete hep birlikte gerektiği şekilde sahip çıkmalıyız...

Ve eklemek isterim...

Unutmayalım ki; kargalar inanılmaz zeki ve hafızası çok güçlü kuşlardır. Sürülerindeki ölümlerden ders çıkarırlar ve asla unutmazlar. Gün gelir intikamlarını alırlar!

Vatan Partisi İlçe Örgütü olarak bu olayların peşini bırakmayacağız ve faillerin bulunması için gereken her şeyi yapacağız.

Aldığımız duyumları şimdilik açıklamıyoruz ve doğruluğunu araştırıyoruz."