Kudüs` e Destek İçin Tek Yumruk Oldular

Seksen Sivil Toplum Kuruluşu' nun temsilcileri "KUDÜS' E DESTEK İSRAİL'E LANET" mitinginde bir araya geldi.

BÜYÜKÇEKMECE 23.05.2021 13:20:00 0
Kudüs` e Destek İçin Tek Yumruk Oldular

Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı’ nda gerçekleşen mitingde Büyükçekmece Genç Girişimci İşadamları Derneği (BÜYGİAD)  Başkanı ve Tüm Yönetici ve İş İnsanları Derneği Genel Başkan Vekili Muhammed Mustafa Karayün 80 Dernek adına bir konuşma yaptı.

Konuşmasına “Hepinizi selamların en güzeli olan Allah’ın selamıyla selamlıyorum” sözleriyle başlayan Karayün, bir araya gelen seksen STK ile dünyaya verilen mesajın çok önemli olduğuna değinerek  “Bugün burada 80 Sivil Toplum Kuruluşumuz ile dünyaya verdiğimiz mesaj, İslam alemine gösterdiğimiz örnek tutum ve hepinizin sergilediği Müslümanca duruş, ne kadar alkışlansa, takdir edilse azdır.” dedi.

 

 

 

“Siyonist İsrail’in dişleri arasında can çekişiyor İlk Kıblemiz. Müslüman kardeşlerimiz, için gözyaşlarını zalimin zulmünden değil, Müslümanların sessizliğinden, döküyor. Resul Miraca yükselirken, ona omuz veren Aksa, “Selahaddin’im neredesin” diye feryat eden Kudüs. Ecdadımızın huzur ve refah götürdüğü şimdilerde kan ve gözyaşının başkenti olmuş, mahzun mabet, bizi bekler.”

Bu Meydanlardan İslam Alemine Bir Mesaj Gönderiyoruz
 

“İki dünya servetimiz, gül kokulu efendimiz Muhammed Mustafa S.A.V. ne diyordu? “Bir kötülük gördüğünüz zaman onu elinizle düzeltin, gücünüz yetmezse dilinizle düzeltin, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz.” Bizlerin elinden gelen bu gün buydu ve çok şükür Peygamber efendimizin tavsiyesine uyan sizlerle Zulme uğrayan kardeşlerimize buradan bir mesaj gönderdik. İslam âlemine bir mesaj gönderdik "Ebabil" beklemek yerine irade ortaya koyduk, meydanları doldurduk ve bir dua halkası oluşturduk.”

Kahrolsun Siyonizm Kahrolsun İsrail

Başkan Karayün konuşmasını “Dini Mübin için, Dünyanın dört bir yanında zulüm gören kardeşlerimiz için, mahşer günü Rabbimin huzuruna çıktığımızda başımızı öne eğmemek için, bu gün buradayız ve haykırıyoruz “KAHROLSUN SİYONİZM, KAHROLSUN İSRAİL!”. Bu duygu ve düşüncelerle birlik ve beraberlik örneği sergileyen 80 Sivil Toplum kuruluşumuza ve siz değerli halkımıza teşekkür ediyor, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” diyerek bitirdi.

 

İlhan Beyazal Basın Açıklaması Yaptı

 “1948’den bu yana İŞGAL edilmiş topraklarda Mazlum Filistin Halkının Kanları Üzerinde Bir TERÖR DEVLETİ inşa etmeye çalışan; Lanetli, İşgalci, Siyonist, İsrail Terör Örgütü katliamlarına devam etmektedir. 21. yy da yaşanan İsrail barbarlığı Ortaçağ Avrupa’sında yaşanan barbarlığı dahi geçmiş durumdadır. Bugün bütün Dünya’nın gözü önünde cereyan eden bu barbarlığa DUR diyemeyen, Müslüman ülkelerin sessizliği bu katliamın acısından daha fazla acı vermektedir.

Tepkilerimizin söylemlerden öteye gitmediği, sosyal medya platformlarında kınama mesajlarının atılmasından öteye gidemeyen, zevk düşkünü, konformizmin esiri olmuş Müslüman dünya, yaşanan bu vahşete sessiz kalarak, üç maymunu oynamaktadır. Arzın Kapısı, “Kudüs, Biz Müslümanların İstiklal ve İstikbal Mücadelesidir.” Anaların, semaya el açmış olduğu, avuçlarından dua yerine kan döküldüğü toprakların adıdır Filistin.

MESCİD-İ AKSA’ YA SAHİP ÇIKMAK BİZİM GÖREVİMİZ

Filistin’de dökülen o kan önce vicdanımıza sonra ellerimize bulaşmaktadır. Mescid-i Aksa bir yetim mahzunluğunda ezelden ebede kaynayan bir nehir gibi vicdanlarımıza akmak suretiyle bizleri yakıp kavururken en azından çığlığımız zalim, katil ve terör devleti İsrail’i yok etmelidir. Duygusuzluğun iliklerimize kadar sindiği böyle bir çağda Filistin de yaşanan vahşete ses çıkarmayan, Filistin halkının onurlu direnişini terörizm olarak değerlendirenler, Mescid-i Aksa’yı zulmün pençesine bırakmış katil İsrail’in işbirlikçilerinden başkaları değildir. Kudüs’e, Mescid-i Aksaya sahip çıkmak bizim için sadece imani bir mesele değil, bu topraklar için can vermiş on binlerce şehitlerimiz için de vicdani bir sorumluluktur.

BİR ASIRLIK ÖLÜ TOPRAĞINI ÜZERİMİZDEN ATALIM

Filistin’de ve Müslüman coğrafyalarda yaşanan bu vahşete artık bir dur demenin vakti gelmedi mi? Bir asırlık ölü toprağını üzerimizden atmanın vakti gelmedi mi? Artık başımızı kaldırıp ötelerin ötesine, sırların sırrına sahip Mescid-i Aksaya bakıp Beytül Makdis ten başlayan bu varlık alemine sahip çıkmanın vakti gelmedi mi? İradesi ve izanı felce uğramış Müslüman coğrafyaların Müslümanca bir duruşu sergileme vakti gelmedi mi?

YÜRÜ KARDEŞİM KUDÜS GÜCÜ GELSİN AYAKLARINA

Ne diyordu Kudüs Şairi; "Yürü Kardeşim Kudüs Gücü Gelsin Ayaklarına". Gönülleri ufukta, Kudüs'ü kalplerinde yücelten bir gençlik ile yürüyeceğiz nurdan doğan topraklara. Ahlakını ve erdemini yüklenmiş, hareket aşkını vecd eylemiş bir gençlik ile özgürlüğüne kavuşmayı bekleyen Mescid-i Aksa' için çağrımız şudur;

1-Katil Siyonist İsrail işgaline son vermelidir!

2-Müslüman devletler ortak bir söylem geliştirerek Mescid-i Aksaya sahip çıkmalıdır.!!

3-İsrail’in uluslararası hukuku çiğnemesi nedeni ile uluslararası mahkemeler tarafından yargılanmalı ve Filistin halkına tazminat ödemelidir. Bu konuda Müslüman Uluslararası hukukçularımızı göreve davet ediyoruz!

4-Filistin hassasiyeti olan, uluslararası öneme sahip sanatçılar, spor insanları, bilim insanları gibi tanınmış kişiler ile Kudüs ziyaretleri organize edilmeli, dünya kamuoyuna mesajlar yerinde verilmelidir.

5-AB, BM vs. gibi yapılarda İsrail aleyhine lobi faaliyetlerine hız verilmelidir.

6-Türkiye öncülüğünde İslam dünyası ile bir araya gelerek Filistin’e barış gücü gönderilerek koruyucu tedbirler alınmalıdır!

7-Ülkemizin tüm siyasi partileri STK, Kanaat önderleri ve Aydınları ve önemlisi gençliği bir araya gelmeli ve yaşanan bu zulme DUR demelidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Genel Başkanı Anas İbrahim ve İşgal hapishanelerinde 12 yıl hapis yatmış Ufuk Derneği Yöneticisi Hişam Abdülkadir Hicaz da mitinge katılım gösterdi.