Kostüm Müzesi daha da zenginleşti

Dünya Festivaller Birliği`nin (CIOFF) "Dünyanın En İyi Festivali" ödülünü 4. Kez alan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali`ne konuk olan ülke temsilcilerinin armağan ettiği kostümler Dünya Kostümleri Müzesi`nde yerini aldı.

KÜLTÜR-SANAT 10.08.2016 11:02:24 0
Kostüm Müzesi daha da zenginleşti

Dünya Festivaller Birliği`nin (CIOFF)  "Dünyanın En İyi Festivali" ödülünü 4. Kez alan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali`ne konuk olan ülke temsilcilerinin armağan ettiği kostümler Dünya Kostümleri Müzesi`nde yerini aldı. Her yıl festivale gelen ülkelerin müzeye kostümlerini bırakması geleneği bu yıl da bozulmadı.

Müzede yer alan kıyafetlerin gelecek nesillere bırakılabilecek en güzel miras olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ``Milli kültürümüzün yanı sıra dünya kültürlerinin de yaşatılması gerekiyor. Türk ve dünya kültüründen örnekler sunan bu kostümlerin gelecek nesiller tarafından da hassasiyetle korunması gerekli. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ilçemize gelen yabancı konuklar sayesinde her gecen gün kostüm koleksiyonu çoğalıyor ve farklılaşıyor`` dedi.

Tarihin derinliklerinden korunarak Büyükçekmece`ye gelen giysi ve aksesuarlar vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Büyükçekmece Belediyesi`nin hayata geçirmiş olduğu “Dünya Kostümleri Müzesi” dünyanın dört bir yanından gelen farklı ülkelerin kültürlerini yansıtan kostüm ve aksesuarları sergilemeye devam ediyor.

Büyükçekmece Mimarsinan Mahallesi`nde bulunan Dünya Kostümleri Müzesi Perşembe ve Pazar günleri hariç her gün 08.30 – 17.00 saatleri arasında halka açık.