Kışın Bol Bol Balık Yemek Gerek

İstanbul`un tanınmış balıkçısı Kenan Balcı insanlarımızın sağlıklı olmaları için mutlaka balık yemeleri gerektiğini söyledi.

SAĞLIK 28.11.2016 10:28:56 0
Kışın Bol Bol Balık Yemek Gerek

Kenan Balcı bu konuda şunları söyledi:

"Soğuk kış günleri kapımızda, salgın hastalıklardan korunmanın en iyi yollarından birisinin balık tüketimi olduğunu akademisyenler açıklıyor. O halde bol bol balık tüketmeli"

Balığın soğuk kış aylarında insan sağlığı için yararlarını da sözlerine ekleyen Balcı; bol sebze ve meyvelerin yanı sıra sofralardan balığın eksik edilmemesi gerektiğini belirtti.

Ünlü balıkçı Balcı şu ifadeleri kullandı;

“Balık sağlıklı diş eti ve diş yapısının oluşmasına yardımcı olur, cilt rengini güzelleştirir, saçların daha sağlıklı olmasını sağlar, ilerleyen yaşlarda görme bozukluklarını önler, grip, soğuk algınlığı ve bakteriyel enfeksiyonlarla mücadeleye katkıda bulunur ve iyileşmeyi son derecede hızlandırır. Kolesterol oranını düzenleyici etkisiyle kalp krizi riskini azaltır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, romatizmal hastalıkların iyileşmesinde, göziçi tansiyon rahatsızlıklarının tedavisinde, beyin ve omurilikte doku sertleşmesi sonucu oluşan ölümcül hastalıklara karşı direnç sağlamada, şeker hastalığında beslenmede, migren hastalarında, cilt sağlığı ile ilgili tüm sorunlarda etkili olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır”

"BALIK TÜKETİN ENERJİNİZİ KAYBETMEYİN"
 
Kenan Balcı, sağlığını düşünenlerin haftada en az iki kez balık yemesi gerektiğini belirterek, “Günün herhangi saatinde yenilen yemekler bazen doğal besinler olmayabildiğinden bu durum vücutta enerji kaybına yol açabiliyor. Özellikle kış aylarında, vücuda enerji veren besinlerin tüketimine öncelik verilmelidir. Balık tümüyle doğal ve içinde katkı maddesi olmayan, sindirimi kolay olduğu
için günün herhangi saatinde tüketilebilen ve insan vücudunun ihtiyaç duyduğu gerekli vitaminleri büyük ölçüde içeren besin kaynağıdır” şeklinde konuştu.

"BALIK, BİZİ HASTALIKLARDAN KORUR"


Balık tüketiminin yararları konusunda, akademisyenlerin verilerine dikkat çeken ve yılların verdiği tecrübeye dayanarak bilgi aktaran Balıkçı Kenan, “Balığın faydalarının saymakla bitmeyeceğini her zaman dile getirdik. Akademisyenlerin de verilerine göre; balık tüketiminin son yıllarda daha da artırılması gerekiyor” diye konuştu. Balcı, “Son yıllarda; kuş gribi, domuz gribi, delidana gibi çeşitli salgın hastalık virüslerinin yayıldığını gördük. Balığın; insan vücudunun ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşılayabilen katkısız besin maddesi olduğu nu gıda uzmanları, akademisyenlert kanıtladı. Balık aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Dolayısıyla balık salgın hastalıklara karşı da direnci artırıyor, yüksek oranda protein içerir. Bu da balığın; anne sütünden sonra, yıpranan dokuları onaran ve içinde katkı maddesi olmayan tek besin kaynağı olmasının bir örneğidir” şeklinde devam etti.

HER YIL FARKLI HASTALIK ÇIKIYOR, SAĞLIK İÇİN HERKESE BALIK ÖNERİYORUM


Gerek ülkemizde, gerekse de uluslararası sağlık kuruluşlarınca yapılan test ve araştırmalarda; her insanın, sağlıklı bir vücuda sahip olması için haftada en az 2 kez balık yemesi gerektiğinin kanıtlandığını ifade eden Kenan Balcı, şunları söyledi:

"ÇOCUKLAR BİZİM HERŞEYİMİZ"

"Çocuklarımız okulda kalabalık ortamda hep bir aradalar. Onları salgın hastalıklardan korumalıyız. Çocuklarımıza bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmamız için ne yapmalıyız? Onlara meyve ve sebzelerin yanısıra bol bol balık yedirelim.”