KAYMAKAM OKUR, GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Beylikdüzü İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü bir mesajla kutladı.

BEYLİKDÜZÜ 10.01.2017 00:41:19 0
KAYMAKAM OKUR, GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Kaymakam Mehmet Okur, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Çağdaş katılımcı ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basın ve basın mensuplarının toplumdaki yerinin önemi inkar edilemez. Özellikle halkın içinde olan ve halkımızın sorunlarını bir bir görerek ve yaşayarak yansıtan yerel basın toplum hayatımızda önemli bir rol oynamakta, bir nevi topluma ayna tutmaktadır.

Gücünü kamuoyundan alan özgür ve objektif basının varlığı halkımızın doğru haber alma hakkının ve demokrasinin sigortasıdır. Ülkemizde basın haber verme fonksiyonunun çok daha ötesinde halkımızın aydınlatılmasına ve kamuoyunun oluşmasına ve sorunların dile getirilerek vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet çabalarına katkıda bulunarak çok daha önemli bir işlev görmektedir. Bir baskı unsuru olarak kamuoyunun düşüncelerini gündeme taşıyan ve toplumun haber alma ve bilgi edinme hakkkını kullanmasına aracılık eden basının bu görevini yaparken kamu görevi yapma bilinci ve görev etiğini her şeyin üstünde tutması ve doğru, ilkeli, objektif, kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını sergilemesi kadar basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi maddi ve manevi özgürlüğünün sağlanması ile de bağlantılıdır.

İçinde yaşadığımız bu hassas süreçte üzerine düşen görev ve sorumluluğun bilincinde hareket ettiğine yürekten inandığımız tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum."

Mehmet Okur

Beylikdüzü Kaymakamı