Kaymakam Okur`dan Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

Beylikdüzü İlçe Kaymakamı Mehmet Okur 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı

BEYLİKDÜZÜ 29.08.2018 20:02:51 0
Kaymakam Okur`dan  Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

Kaymakam Mehmet Okur mwsajında şu ifadelere yer verdi;

Tarihi zaferlerle dolu Türk Milletinin, tarihe altın harflerle yazdığı , istiklal mücadelemizin zaferle taçlandığı, cumhuriyetimizin temellerinin inşa edildiği, tarihten silinmek istenen bir milletin direniş ve dirilişinin yükseldiği ve tüm ezilen milletlere moral ve heyecan kaynağı olduğu .30 Ağustos Zaferinin 96. yıldönümünü kutlamanın coşkusu ve mutluluğu içindeyiz.

947 yıl önce Sultan Alpaslan’ın kazandığı zaferle yurt edindiğimiz cennet vatanımız Anadolu’da yedi düvele karşı Yüce Türk Milletinin varlığını sürdürme mücadelesi sürecinde elde edilen bu büyük başarı ve kazanılan zaferlerin en son halkası olan 30 Ağustos Zaferi tarihimizin çok önemli bir dönüm noktasıdır. Şüphesiz ki, bu büyük zaferin en önemli yanı, Türk milletin azminin, iradesinin, varlığı ve birliği söz konusu olduğunda hiçbir tereddüt etmeden canını seve seve vereceğinin, açık bir göstergesi olmasıdır.

Bu gün; toprakları işgal altında olan Türk milletinin emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ulusal kimliğini, bağımsızlığını kurtardığı ve Zafer Destanı’nın yazdığı gündür.

Bu gün; aynı zamanda, huzur ve güven içinde yaşadığımız modern Türkiye Cumhuriyeti topraklarının hangi şartlar altında, hangi zorluklarla kazanıldığının genç kuşaklara tekrar hatırlama yıldönümüdür.

Yeryüzünde var olduğu günden beri, bağımsızlığını her şeyin üzerinde tutan Türk Milleti, birlik ve beraberlik içerisinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmak için, şüphesiz bu günde gerekirse canını seve seve feda etmekten kaçınmayacak ve hedefimiz olan çağdaş uygarlık yolunda sonsuza kadar yükselmeye ve ilerlemeye devam edecektir.

30 Ağustos Zafer Bayramını, milletçe büyük bir coşkuyla kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,bu zaferi bize hediye eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Mehmet OKUR

Beylikdüzü Kaymakamı