Kaymakam Okur`dan Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Beylikdüzü İlçe Kaymakamı Mehmet Okur 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

BEYLİKDÜZÜ 23.11.2017 22:49:05 0
Kaymakam Okur`dan Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

 

Sayın Okur mesajında şu ifadelere yer verdi;

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder ve Devlet Adamı Atatürk’ün 24 Kasım 1928`de Millet Mektepleri Teşkilâtının Genel Başkanlığı ile Başöğretmenliği kabul ettiği günde, doğumunun 100. yıl dönümü olan 1981 yılından bu yana kutladığımız bir “Öğretmenler Günü” nü daha kutlamanın mutluluğu içindeyiz.

 

Ülkemizin Aydınlık yarınlara ulaşmasında, her alanda gelişmesinde önemli ...sorumluluklar taşıyan, çocuklarımızın ve gençlerimizin ulusuna ve insanlığa yararlı bireyler olması için çabalayan, Onları iyiye , güzele , doğruya , gerçeğe ve bilime ulaştıracak yöntem ve yolları öğreten değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

 

Kuruluşundan bugüne kadar Cumhuriyetimizin gurur veren başarılı atılımları, mesleğine yürekten bağlı, bağımsız, demokratik ve laik bir toplum yaratma idealine inanmış, çalışkan, fedakar öğretmenlerimizin üstün çabalarıyla gerçekleştirilmiştir. Öğretmenlerimiz, toplumumuzun gelişmiş dünyanın standartlarıyla ve uygarlık değerleriyle buluşmasında çağdaşlık davamızın taşıyıcıları ve önderleri olarak ağır sorumluluklar taşıyagelmişlerdir. Ulu Önder Atatürk "Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister" cümlesiyle sadece öğretmenlerimizin değil eğitim sistemimizin de misyonunu son derece yalın ve çarpıcı bir biçimde tanımlamıştır.

 

Eğitim Sistemi, her sektörden ve her alandan daha çok insan odaklıdır ve topluma aittir. Toplumların hedefledikleri amaçlara ulaşması, gelişmesi, değişen koşullara uyum sağlaması, çağdaşlığı ve demokrasiyi yaşam biçimi olarak benimsemesi örgün ve sistemli eğitimle mümkündür.

 

Milletimizin her zaman gönül borcuyla hatırladığı öğretmenlerimizin, güçlükler karşısında gösterdikleri direnç, fedakarlık ve çalışma azminin öğrencilerden başlayarak, tüm topluma örnek olması dileğiyle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, terörist saldırılara maruz kalarak vatanı ve görevi uğruna şehit olan öğretmenlerimiz ile ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, en zor şartlarda bile ülkemizin her yerinde büyük bir özveri ile görev yaparak yeni nesilleri daha aydınlık geleceğe taşıyan tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor;

 

yıllarca Türk Milli Eğitimine hizmet ederek emekli olan öğretmenlerimiz ile,

içinde bulunduğumuz Eğitim Öğretim döneminde emekliye ayrılan öğretmenlerimize, bu güzel ve anlamlı hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyor, sağlıklı uzun ömürler diliyor, şu anda görevde bulunan ve yeni başlayan genç öğretmenlerimize de sağlıklı ve mutlu nice başarılı yıllar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Mehmet OKUR

Beylikdüzü Kaymakamı