Kaymakam Mehmet Özel, Müzeyi Gezdi

BEYLİKDÜZÜ 17.01.2018 10:39:54 0
Kaymakam Mehmet Özel, Müzeyi Gezdi

Dünyada bir ilk olma özelliğine sahip Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni gezen Büyükçekmece Kaymakamı Mehmet Özel, balık müzesinin dededen toruna herkesin mutlaka gelip görmesi gerektiğini belirtti.


Büyükçekmece Kaymakamı Mehmet Özel, Balıkçı Kenan’ın kurduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi' ni ziyaret etti. Balıkçı Kenan Tesislerinin sahibi Kenan Balcı ile Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde kurduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi' ni gezen Büyükçekmece Kaymakamı Mehmet Özel, çeşitli deniz materyalleri ve mumya deniz canlılarını inceleyip, müzede hatıra fotoğrafı çektirerek o anları ölümsüzleştirdi.

MÜZEYİ İNCELEDİ

Kaymakam Mehmet Özel, Türkiye ve dünyada bir ilk olan müzenin büyük emekler sonucu ortaya çıkarıldığını söyledi. Kaymakam Özel, “Meşakkatli bir çalışma yapılmış. Bu yerin büyük emek verilerek oluşturulduğu her yönden ortada. İlk gördüğümde balıkları maket sanmıştım ama inceledikten sonra balıkların gerçek olduğunu farkettim ve çok şaşırdım. Bu görülmemiş eserleri dededen toruna herkesin mutlaka görmesi gerek. Böyle bir müzenin var olduğunu; İstanbul, Türkiye ve dünya bilmeli” dedi.

KAYMAKAMA MÜZEYİ ANLATTI

Kaymakam Mehmet Özel ile birlikte ziyarete gelen İş adamı Zakir Erdem’e, Makina Mühendisi Haluk İmamoğlu’na ve Araştırmacı yazar Mustafa Çalışkan’a ziyareti süresince eşlik ederek Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni gezdiren Balıkçı Kenan Balcı, mumya balık türleri ve deniz materyalleri hakkında bilgi verdi.

 

Balıkçı Kenan Balcı, “Denizlerimiz ekmeden biçtiğimiz tarlalarımızdır. Denizlerimize önem gösterip sahip çıkmalıyız. İçinde katkı maddesi olmayan tek besin kaynağı balıktır. Bizler geleceğimiz için daha dikkatli davranmalıyız. Uzun yıllar sonucu bu müzeyi dünyaya ve Türkiye’ye kazandırdık. Gençlerimiz ve çocuklarımız müzemiz sayesinde denizlerimizde olan balıklarımızı öğrenip, daha kapsamlı bilgi sahibi oluyor. Müzemize her geçen gün yeni üyeler ekleyip daha genişletiyoruz” şeklinde konuştu.