Kaymakam Altınpınar "Profesyonel Bir Ekip Oluşturuyoruz"

Beylikdüzü Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar, düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle biraraya geldi.

BEYLİKDÜZÜ 25.09.2020 13:15:43 0
Kaymakam Altınpınar

Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalar yapan Kaymakam Mustafa Altınpınar; depreme karşı Beylikdüzü'nde yapılan çalışmaları anlattı.

Marmara Mahallesi'nde Beylikdüzü Afet Koordinasyon Merkezi'ni açtıklarını, ilçede bulunan bütün konteynerleri elden geçirdiklerini belirten Altınpmar, "Deprem zamanı kullanacağımız, ama kullanılmaz durumda olan cihazları tamamen yeni hale getirdik. İstanbul Üniversitesi ile birlikte arama kurtarma ekibi kurduk, bu konuda çok iddialıyız. Ekibimiz yurt dışında eğitim görecek ve bu eğitimler sonrasında Türkiye' nin bir numaralı ekibi olacak" dedi.

 

Koordinasyonu 15 Kişilik Ekip Sağlayacak

 

Kaymakamlık olarak 480 kişiye eğitim verdiklerinden söz eden Altınpınar, "Bizim yetiştirdiğimiz 15 kişilik arama kurtarma ekibi deprem sırasında koordinasyonu sağlayacak. Hepsi Beylikdüzü'nde dağılacak ve bu ekip afeti bilen bir ekip olacak. Deprem esnasında nasıl hareket edilmesi konusunda yetişmiş bir ekip olacak. Bunun dışında gıda bankamızı da hazırladık. Lojistik depomuzda bulunan çadırları nereye kuracağımızı bile belirledik. Aynca bütün Beylikdüzü'nü kapsayacak tatbikatlar yapmak istiyoruz. Bu tatbikatları yapabilirsek aksaklıklan görüp hazır olduğumuzu söyleyebilirim. Yaşanan 5.8'1ik depremde bile iletişim kuramadık, maalesef hiçbir yere ulaşamadık, olası 7.2'Iik bir depremde ne olacağını tahmin bile edemiyorum. Bundan dolayı bütün hazırlıklarımızı eksiksiz olarak yapmaya çalışıyoruz. Depremi konuşmadığımız tek bir günümüz yok. Konteynerlerimiz yetersiz bunun farkındayız. Bu konuyu  AFAD'a ilettik" dedi.

 

Deprem Sadece İstanbul' un Meselesi Değil

 

Kaymakam Altınpınar İstanbul depreminin sadece Istanbul’un meselesi olmadığını belirterek "Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının 3'te birini İstanbul üretiyor. Bu deprem sadece İstanbul'un değil Türkiye'nin depremi olacak. Bu nedenle emir komutaya gerek kalmaksızın herkesin üzerine düşen görevi yapmasını istiyoruz. Beylikdüzü’nde basit uygulanabilir bir plan yapmaya çalışıyoruz. 5.8 lik deprem yaşandığında iki şey gördüm. Maalesef iletişim kuramadık ve bütün ara sokaklar kapandı. Bu nedenle ilçemizde her mahallede ayrı bir ekip kuralım dedik.

Telsiz sistemi kurduk. Sadece afet zamanında kullanılacak bir sistem 25 tane telsiz alıyoruz. Her mahalle muhtarımızın elinde telsiz olacak. Kara yolunun kapanma ihtimaline karşı denizden ulaşım için alt yapı oluşturuyoruz. Tek eksiğimiz ise tatbikat. Tatbikatı da yaşadığımız pandemi nedeniyle yapamıyoruz" şeklinde konuştu.