Kars Ürünleri Beylikdüzü KAİ de

Geçtiğimiz günlerde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle gazetecilerle bir araya gelen İstanbul’un ünlü Balıkçısı Kenan Balcı; Gazeteciler Günü’ nü kutladı, onlara işlerinde kolaylık ve başarılar diledi.

BEYLİKDÜZÜ 13.01.2021 02:28:00 0
Kars Ürünleri Beylikdüzü KAİ de

Geçtiğimiz günlerde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle gazetecilerle bir araya gelen İstanbul’un ünlü Balıkçısı Kenan Balcı; Gazeteciler Günü’ nü kutladı, onlara işlerinde kolaylık ve başarılar diledi.

 

Mensubu olduğu KAİ de (Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği)  gazetecilerle bir araya gelen İstanbul’ un ünlü Balıkçısı Kenan Balcı; yeni yıl ile ilgili duygu ve düşüncelerini de ifade etti.

 

 

2021 Yılı Ülkemiz ve Dünyamıza Sağlık ve Huzur Getirsin

 

Balıkçı Kenan “2021 yılı başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya inşallah sağlık, huzur ve barış getirsin. 2021 yılı pandeminin olmadığı bir yıl olsun, temennimiz bu şekilde” dedi.

Kars’ın Vazgeçilmez Lezzeti Kaz Eti

 

Memleketi Kars hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Balcı, dünyanın en lezzetli kazlarının Kars’ ta yetiştirildiğini, çeşitli ülkelerden turistlerin sırf kaz eti yemek için Kars' a geldiklerini söyledi.

 

Kenan Balcı, memleketi Kars ilinin kaz etinin yanı sıra birçok özellikleriyle de ünlü olduğunu sözlerine ekledi. Balıkçı Kenan bu konuda şunları söyledi: “Kaz eti biz insanlar için birçok yönden faydalı bir ürünümüz. Kaz eti bağışıklık sistemini güçlendirir ve kış mevsiminde tüketilir. Fosfor ve kalsiyum deposudur, A,B ve E vitamini yönünden zenginliğe sahip bir besin kaynağımızdır."

 

Kars Ürünleri Beylikdüzü KAİ de

 

Muhtelif günlerde KAİ de yapılan etkinliklere genelgeler doğrultusunda ara verildiğini söyleyen Kenan Balcı; dernek üyelerinin yanı sıra üye olmayanların da şarküteri bölümünden faydalanabildiklerini kaz eti, kaz yağı, bal, kaşar, gravyer, tulum peyniri, çeçil peyniri ve  tereyağı gibi ürünleri satın alabildiklerini ifade etti.

 

 

 

Beylikdüzü KAİ (Kars Ardahan Iğdır) Kültür ve Dayanışma Derneği, dünyanın en lezzetli etine sahip Kars kazının yemeğini ve yöresel ürünlerini memleket özlemi çeken hemşehrilerinin ve İstanbulluların hizmetine sunmaya devam ediyor.

Kars yöresine ait organik ürünlerden oluşan sofrada kahvaltının yapılabildiği  KAİ Derneği’ nde kaz eti, bal, kaşar, gravyer, tulum peyniri, çeçil peyniri, tereyağı gibi ürünlerin satışı da yapılmaktadır.  

 

 

Memlekete Gitmiş Gibi Oluyorlar

 

Ani harabeleri ve Rus mimarisi örneklerinin yer aldığı, başta Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıova gibi birçok halk ozanının yetiştiği Serhat şehrimiz Kars’ tan çeşitli nedenlerden dolayı İstanbul’a göç etmiş olan vatandaşlar, muhtelif günlerde KAİ Derneği’nde bir araya gelmekte.

Kars ve yörenin kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla kurulan Beylikdüzü KAİ Derneği, Adnan Kahveci Mahallesi Avrupa Caddesi No:106 da kurulduğu 2013 yılından beri hizmete devam etmektedir.