Kadir Gecesinde 10 Bin Vatandaş Aynı Sofrada İftar Yaptı

Beylikdüzü Belediyesi Kadir gecesi ne özel bir iftar programı gerçekleştirdi

ARŞİV 14.07.2015 10:40:34 0
Kadir Gecesinde 10 Bin Vatandaş Aynı Sofrada İftar Yaptı

Kadir Gecesine özel yapılan İftar programında 10 bin vatandaşı aynı sofrada buluşturan Beylikdüzü Belediyesi, huşu içerisinde geçen maneviyat dolu bir akşamın yaşanmasına vesile oldu. Kadir Gecesi Özel programı Tasavvuf Müziği ile başladı. Beylikdüzü Müftülüğü, okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ile gecenin anlamını vurguladı.

 

Çok Huzurlu Bir Andayım

Alana iştirak eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu binlerce kişiyi selamlayarak dev alanı gezdi. Saatler iftar vaktini gösterdiğinde on bin vatandaş ile birlikte iftarını açan Başkan İmamoğlu, "Şu manzarada iyi olmamak mümkün değil. Bir yöneticinin bu kadar geniş bir sofrada 10 bini aşkın vatandaşı ile aynı çorbayı, aynı suyu içiyor olması çok huzurlu bir an. Kadir Gecesinin bu ulvi akşamında bunu yaşıyor olmak ise çok özel. Tüm İslam âleminin Kadir Gecesi kutlu olsun"diye konuştu."On Bin Kişinin Oluşturduğu Tablo Müthiş.Tıpkı bu binlerin oluşturduğu manzarada olduğu gibi bir arada olabilmek, kucaklaşmak ve gönül birliği kurabilmenin müthiş bir duygu olduğunu ifade eden Başkan İmamoğlu, "Türkiye'nin her yöresinden, farklı etnik kökenlerden, değişik mezheplerden insanlar var. Ben de burada olmalıyım diyerek aramızda olan bu mozaik topluluğun değerini bilen bir başkan olarak çok mutluyum. Ramazanı da oldukça keyifli geçiriyoruz. Mahallelerde etkinlikler yapıyoruz, gelenekleri yaşatıyoruz. Evlere misafir olup gönüllü olarak hane halkı ile iftar açıyoruz. Ramazan boyunca ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek gönderiyoruz" dedi.

 

"Barış, Huzur ve Kardeşlik Ortamı Diliyorum"

İmamoğlu ayrıca barış mesajları vererek, Türkiye'nin barış, kardeşlik ve huzur ortamının korunduğu bir ülke olmasını temenni ettiklerini belirterek Kadir Gecesinin derinliğinde bu güzel dilekleri tüm Dünyaya yaydığını belirtti ve Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ifadesini hatırlattı. Bayram mesajlarını da veren İmamoğlu, "Bayram şeker tadında muhabbetle geçsin. Tüm gençlere sesleniyorum. Büyüklerimizi unutmayalım. Ülkemize hayırlı bayramlar diliyorum. İyi dileklerle şehirde sevgiyi büyüten Beylikdüzü'nde barışı ve özgürlüğü daim kılan bir şehircilik mantığını ortaya koyan bir kentte hep birlikte yaşayacağız" şeklinde konuştu.On bin vatandaşı buluşturan Hayırlı İftar Softası programı Esma Yorumu, Mevlaya Yakarış, Esma-i Hüsna, Efendimize Naat ve Şiir dinletileri ile sona erdi. Programa CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve İlçe Protokolü de katıldı.