KADER MAHKUMLARINA 5 BİN KOLİ GİTTİ

Beylikdüzü Kader Mahkumları Derneği, mahkum aileleri ve yardımseverler bu yıl da kardeşlik sofrasında buluştu.

BEYLİKDÜZÜ 27.06.2016 23:51:00 0
KADER MAHKUMLARINA 5 BİN KOLİ GİTTİ

Beylikdüzü Belediyesi desteği ile hazırlanan iftar programında; yardımsever vatandaşların katkılarıyla oluşturulan ve mahkumların taleplerini karşılayan 5 bin adet yardım kolisi, Beylikdüzü’nden Türkiye’deki birçok cezaevine ulaşmak üzere yola çıktı.

Beylikdüzü Belediyesi ve genel merkezi Beylikdüzü’nde olan Kader Mahkumları Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da mahkum ailelerinin ve mahalle sakinlerinin katıldığı iftarda buluştu. Ramazan ayının ruhuna yakışır bir organizasyonda bir araya gelenler birlik ve kardeşlik mesajı verdiler. Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatma Hoşgöz ve meclis üyelerinin de katıldığı kardeşlik iftarında mahkumlara adalet için dua edildi.

İftar sonunda Kader Mahkumları Derneği’ne ulaşan mahkumların mektupları emsal alınarak, yardımseverlerin katkılarıyla toplanan 5 bin yardım kolisi sahiplerine ulaştırılmak üzere araçlara yüklendi. Kolilerdeki tekerlekli sandalye, 150 bine yakın çeşitli kitap, seccade, Kur-An’ı Kerim, baş örtüsü ve takke, annesinin yanında cezaevinde yaşayan 0-6 yaş arası binin üzerindeki çocuk için oyuncak ve çocuk mahkumlar için kıyafetler, Türkiye’nin dört bir yanındaki mahkumlara ulaşacak.

“12 Yıldır Onların Sesi Olmaya Çalışıyoruz”

12 yıldır cezaevinde olan mahkumlara yardım elini uzatan Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdet Yüksel, kolilerin cezaevlerine ulaşması konusunda dayanışma içinde oldukları Beylikdüzü Belediyesi’ne teşekkür etti. “Cezaevinde yatan mahkumları anlayabiliyorum” diyen Yüksel, “Her yıl organize bir şekilde mahkumların sesi olmaya çalışıyoruz. Bu ülkede 38 saniyede bir suç işleniyor. Konuşmakla olmuyor, harekete geçmek gerek. Bu yüzden birlik olmalıyız. Cezaevlerinde kurtarılmayı bekleyen insanlar var. Bu insanları kazanmamız lazım. Tüm yardımseverlere teşekkürlerimi iletiyorum.” şeklinde konuştu.