Japon Fuji TV, Tsunami ve Deprem Gözlem İstasyonu' nu haberleştirdi

Japonya' nın en köklü medya kuruluşlarından Fuji TV, Büyükçekmece' de kurulan Tsunami ve Deprem İstasyonu' nu haberleştirmek için Büyükçekmece' ye geldi.

BÜYÜKÇEKMECE 29.06.2021 22:24:00 0
Japon Fuji TV, Tsunami ve Deprem Gözlem İstasyonu

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Haluk Özener ile röportaj yapan Fuji TV istasyonun çalışma sistemi hakkında bilgi aldı.

 

130 milyon izleyici kitlesine sahip

 

Büyükçekmece Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle kurulan İstanbul’un Avrupa yakasında ilk ve tek olan Büyükçekmece Deprem – Tsunami Gözlem İstasyonu Türkiye’de olduğu gibi yurt dışında da ilgi gördü. Japonya’nın 130 milyon izleyici kitlesine sahip en köklü medya kuruluşlarından Fuji TV Büyükçekmece Tsunami ve Deprem Gözlem İstasyonu’nu haberleştirdi. Büyükçekmece Kıyı İstanbul Yat Limanı içinde kurulan istasyonda çekim yapan Japon gazeteciler Yasuhiko Shimizu, Tomoe Tsuchiya ve Takaki Higasayama istasyonun çalışma sistemi hakkında bilgi aldı. Japon gazeteciler Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile röportaj yaptı